2024. április 26. 03:35
KezdőlapMotoGPLorenzo: Hiányoznak azok, akik korábban a sportág részesei voltak

Lorenzo: Hiányoznak azok, akik korábban a sportág részesei voltak

Fabio Quartararo elvesztette a világbajnoki csatát Pecco Bagnaia ellen. A Yamaha versenyzője azonban büszke lehet idei MotoGP-szezonjára, ahogy azt Jorge Lorenzo is megjegyezte.

„Fabio remek szezont futott, annak ellenére, hogy a Yamaha nem volt egy szinten a Ducatival. A csapat a lehető legjobb csomagot igyekezett biztosítani Fabio számára, de néha mégis neki kellett előrántania valamit a kalapból. Bár az eredmények magukért beszélnek, Fabiónak több kockázatot kellett vállalnia, mint amennyit akart. Ennek eredményeképpen pedig hibákat követett el.” – jegyezte meg Lorenzo.

Azonban nem csak a Yamaha versenyzője volt az, aki benyomást tett a spanyolra. Lorenzo honfitársára, Marc Márquezre is kitért: „Marc úgy tűnik, fizikailag egyre erősebb lesz. Még egy kevésbé versenyképes motorral is képes az élen menni. A Honda azon lesz, hogy újra világbajnok legyen, mert végül is ezt akarják.”

Quartararo és Márquez alapvetően pozitív szezonja ellenére Lorenzo egy negatív észrevételt is tett, ami azonban a MotoGP teljes mezőnyére igaz. Manapság ugyanis hiányoznak a régi nagy nevek.

„Apránként a múlt dominátorai (Valentino Rossi, Casey Stoner, Dani Pedrosa stb.) visszavonultak. Meg kell szoknunk az új versenyzőket, és hiányoznak azok a személyiségek, akik korábban a sportág részesei voltak.”