back to top
2024. május 07. 00:46
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Jó, hogy nem lettünk világbajnokok

Razgatlıoğlu: Jó, hogy nem lettünk világbajnokok

Toprak Razgatlıoğlu meg van győződve arról, hogy a 2022-es Superbike-világbajnokságon elszenvedett veresége csak extra motivációt jelent a következő szezonra.

A 2022-es Superbike-világbajnokságban a címvédő Toprak Razgatlıoğlu már a szezon kezdetén elveszett. A misanói versenyig kellett várni, hogy a török megszerezze első futamgyőzelmét a szezonban. Olaszország után a leendő világbajnok Álvaro Bautista már 79 ponttal előzte meg a Yamaha-sztárt.

Az alig három hónap múlva kezdődő 2023-as világbajnokságon új motorokat láthatunk a Ducatitól és a BMW-től, és a Kawasaki is frissíti a ZX-10RR modelljét.

„A Yamaha nem épít új R1-et, de fejleszteni mindenképpen fognak, és sok új alkatrészünk lesz” – mondta Razgatlıoğlu a SPEEDWEEK.com-nak.

„Decemberben lesz egy tesztünk, és kipróbáljuk az új alkatrészeket. Hiszek a csapatomban. Remélem, hogy a motoron is lesz javulás, hogy jövőre győzelmekért harcolhassunk.”

„Álvaro és a Ducati nagyon erős. A mi motorunk nagyon lassú, javítanunk kell rajta. Jó, hogy nem lettünk világbajnokok, így legalább most még többet fog dolgozni a csapat.”

„Tudom, hogy Rea és Bautista milyen erős, de én is az vagyok. Csak a szezonkezdésem nem volt erős. Lényegében a motor miatt. Amikor javítottunk rajta, sokkal jobban éreztem magam. Ha már az elejétől fogva ez a motorom lett volna, talán jól kezdtük volna a szezont. Talán a bajnokság sem a Mandalikán dőlt volna el.”

„A szezon közepétől kezdve javult a motor, mint mondtam, de ez nem volt elég a bajnoki címhez. Mindig igyekszem a legjobbat kihozni magamból. Ami az erőfeszítéseimet illeti, idén tízből tíz pontot adok magamnak. Ha az szezon egészét értékelem, akkor csak egy hetest adok. A Ducati azért nyert, mert nekik volt a gyorsabb motorjuk. Én is hihetetlenül sokat fejlődtem, magasabb szintet képviselek, mint tavaly.”