2024. április 16. 09:35
KezdőlapMotoGPMir: Soha nem fogjuk megtudni, mi lett volna ha...

Mir: Soha nem fogjuk megtudni, mi lett volna ha…

Joan Mir a valenciai szezonzáró után említést tett a Fabio Quartararo és Pecco Bagnaia közötti csatáról, illetve a Suzuki fájdalmas búcsújáról.

Joan Mir számára nem volt a legkönnyebb a 2022-es szezon, mivel sérülések hátráltatták őt az idény második felében. Azonban még a Suzuki kivonulása ellenére is a spanyol a végén keményebben tudott küzdeni, mint azt gondolta.

„Nem akartam ünnepelni a szezon végén, mert számomra ez nem volt egy boldog nap. Soha többé nem fogunk együtt dolgozni csapatként, ez elszomorított” – hangsúlyozta a 25 éves versenyző.

„A szezon során jól tudtam kezelni ennek az egésznek gondolatát, de a végén már nehéz volt. Jobban megérintett, mint vártam” – magyarázta Mir, majd hozzátette: „De ez van a motorsportban, és ezt profi módon kell kezelni. Jövőre más problémákkal kell majd foglalkoznom. Azok meg mindig vannak, ezért tanulnom kell az idei évből.”

„Amikor érzem a nyomást a világbajnoki küzdelemben, és tudom, hogy mindent bele kell adnom, akkor túlnövök önmagamon. Amikor nehéz pillanatok jönnek, és a motiváció csökken, akkor egy kicsit jobban belefásulok. Ebből kell tanulnom a jövő évre.”

Visszatekintve, hogyan értékeli Joan Mir Pecco Bagnaia és Fabio Quartararo közötti világbajnoki csatát?

„Mindketten jó szezont produkáltak. Pecco a szezon első felében sok hibát vétett, később pedig még néhányat, de mindig megmutatta, hogy ő a leggyorsabb. Fabióval mintha nagyon jól kezdett volna, de a szezon utolsó részében egy kicsit elvesztette a fonalat.”

„Kívülről nézve ez egy nagyon szép szezon volt. Soha nem fogjuk megtudni, mi történt volna, ha Suzuki nem dönt úgy, hogy kivonul. Néhány versenyen voltak problémáink, de összességében a motorunk versenyképes volt.”