2024. március 28. 22:25
KezdőlapMotoGPHogyan lehetséges, hogy a japán gyártók idén kikaptak a Ducatitól?

Hogyan lehetséges, hogy a japán gyártók idén kikaptak a Ducatitól?

Évekig a japán gyártók uralták a MotoGP-t, de most fordult a kocka. Az LCR Honda csapat tulajdonosa, Lucio Cecchinello elmagyarázza, miért történhetett ez.

A Ducati idén nem csak Pecco Bagnaia révén nyerte meg a MotoGP világbajnoki címét. Az olaszok az előző évhez hasonlóan a konstruktőri és a csapat-világbajnokságon is diadalmaskodtak. 2021 előtt viszont a japán gyártók nem találtak legyőzőre.

A hatalomváltásnak több oka is van, ahogyan azt Lucio Cecchinello a GPOne.com munkatársainak adott interjúban kifejti. Az LCR Honda csapattulajdonosa így nyilatkozott:

„Őszintén szólva nem számítottam erre. Úgy gondolom, hogy a Ducati, Dall’Igna és az összes munkatársa tehetséges abban, hogy ne csőlátással figyelje az eseményeket, és ne csak egy dologra koncentráljon. Képesek volt más területek erőforrásaira is támaszkodni. Azt hiszem, az Audi csoporthoz való tartozásuk segített nekik abban, hogy hozzáférjenek a legmodernebb technológiákhoz.”

„Az Aprilia pedig ugyanezt tette Massimo Rivola alkalmazásával, aki a MotoGP-ben a Forma-1-ből származó ötleteket valósított meg. A japánok nagyon szisztematikusak, nekik hosszabb időbe telik, mire változtatnak.”