2024. április 19. 20:43
KezdőlapMotorsportAndrea Dovizioso és az "S" alakú csukló

Andrea Dovizioso és az „S” alakú csukló

Andrea Dovizioso szeptemberben búcsúzott a MotoGP-től és visszatért a motokrosszhoz. Most pihenő vár rá….

Dovizioso a Guido Catini motokrossz pályán szenvedett törést jobb csuklóján, melyet Facebook oldalán osztott meg a rajongókkal. A képeken nem nyújt szép látványt az ex-MotoGP versenyző csuklója, melyet már meg is műtöttek és az olasz optimistán tekint 2023-ra.

„Divat lett a motokrosszosoknál, hogy a töréseiket mutogatják” – írta az olasz. „Mivel most már egy kicsit motokrosszosnak érzem magam, csatlakozom ehhez a trendhez. Ijesztő néhány óra volt, de ez a játék része. A lényeg, hogy újra jól vagyok, és nincs maradandó károsodás.”

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Federico Lamponi professzornak, az UOC vezetőjének és a fermói Murri kórház teljes személyzetének. Mindenki gyorsan és kedvesen cselekedett; és konzultáltak azokkal az orvosokkal, akik most már jól ismerik a csontjaimat.”

„Köszönettel tartozom a Crossodomo Catini di Ponzano di Fermo összes dolgozójának, akik a segítségemre siettek az esésem után. Nem akarok megfeledkezni arról a két emberről sem, akik mindig mellettem vannak: Fabrizio Borra, aki gondoskodik rólam, és úgymond az őrangyalom lett. És Yuri, a barátom, aki ezúttal is felbecsülhetetlen támogatást nyújtott nekem.”

A végén Dovi optimistán hozzátette. „Egy hónap múlva újra a pályán leszek, hogy tovább dolgozzak 2023-as céljaimért.”