2024. április 20. 16:21
KezdőlapMotoGPLorenzo lerántotta a leplet a titkos fegyverről, melynek 2015-ös bajnoki címét köszönheti

Lorenzo lerántotta a leplet a titkos fegyverről, melynek 2015-ös bajnoki címét köszönheti

Nem mintha a MotoGP 2015-ös szezonja nem lett volna elég izgalmas, Jorge Lorenzo újabb csavart dobott be, amikor elárulta: „A krioszaunának köszönhetően nyertem”.

A krioszauna a jégfürdő alternatívája, amely terápiás céllal néhány percre rendkívül alacsony hőmérsékletnek teszi ki a testet.

A sportolók esetében a szervezet hidegsokkra adott reakciója segítheti az izmok regenerálódását, csökkentheti a fáradtságot és javíthatja a teljesítményt.

A spanyol DAZN műsorszolgáltatónak nyilatkozva kifejtette:

„Készítettem magamnak egy nagyon nagy ‘lakóautót’. Az emeleten volt egy jacuzzi, a földszinten pedig egy krioszauna. Amikor befejeztem az edzést, bementem a -180ºC-os hidegbe. 2015-ben a krioszaunával nyertem. Titokban alkalmaztam.”

Mint ismeretes, 2015-ben Rossi Sepangban megvádolta Marc Márquezt, hogy megpróbálta segíteni a #99-es versenyzőt az előző, Phillip Island-i versenyen. A Rossi és Marquez közötti tűzijáték a malajziai versenyen tetőzött, aminek következtében a Honda versenyzője a földre került, Rossi pedig elég „büntetőpontot” kapott ahhoz, hogy a valenciai döntőn a rajtrács végéről induljon. Lorenzo megnyerte az utolsó futamot, és ezzel megszerezte harmadik és egyben utolsó MotoGP-címét.

 

Forráscrash.net