2024. március 29. 03:39
KezdőlapHírekEddig nem látott gyerekkori képpel köszöntötte Mick Doohan fia a születésnapos Schumachert...

Eddig nem látott gyerekkori képpel köszöntötte Mick Doohan fia a születésnapos Schumachert – kép

Mick Doohan fia, az autóversenyzésben egyre feljebb jutó Jack egy gyerekkori képpel köszöntötte fel az 54. születésnapját ünneplő Michael Schumachert. A két család korábban remek kapcsolatban volt, hiszen a két legenda lényegében egymás szomszédja volt.

Január 3-a évek óta piros betűs ünnep a technikai sportok világában, hiszen ezen a napon ünnepli születésnapját minden kategóriát figyelembe véve talán a legismertebb képviselő, Michael Schumacher. A hétszeres Forma-1-es világbajnok ráadásul a motorozáshoz is ezer szállal kötődik, hiszen első visszavonulása után viszonylag komoly versenyeken vett részt két keréken.

Mick Doohan fia, azonban nem emiatt köszöntötte fel őt. A jelenleg az F1 előszobájának számító Forma-2-ben versenyző Jack már hosszú ideje ismeri a német legendát, aki hosszú évekig kiváló viszonyt ápolt édesapjával, aki szintén hatalmas sikereket ért el saját sportágában. A 19 éves pilóta felelevenítette ezt az időszakot, amikor felköszöntötte Schumachert.

Boldog születésnapot a legnagyobb inspirációmnak és példaképemnek” – fogalmazott az Instagramon, majd a jól ismert #keepfightingmichael (harcolj tovább, Michael) hashtaggel egészítette ki mondandóját, amely az 54 esztendős exversenyző síbalesete után született meg. A szöveghez pedig olyan képet mellékelt, amelyen még gyerekként látható Schumacher ölében.

Schumacher és az idősebbik Doohan barátsága abban az időszakban kezdődött, amikor aktív korukban lényegében egymás szomszédjai voltak Monacóban. A német pilóta később sokszor meglátogatta az ötszörös MotoGP-világbajnokot és családját Ausztráliában, ahol Jackkel is találkozhatott. Sőt, mondhatni, jelentős lökést adott neki, hogy elinduljon a profi autóversenyzés felé vezető úton.

Michael Schumacher ajándékozott nekem egy gokartot, mert ő és apám elég közeli barátok voltak – nyilatkozta korábban Jack Doohan a Sky Sportsnak. – Szomszédok voltak Monacóban, és egyszer, azt hiszem, elég korán meglátogatott minket. Volt ott egy gokartpályánk, úgyhogy megajándékozott engem és a húgomat egy gokarttal.”

Ez az ajándék később kifejezetten jól jött az akkor még csak a szárnyait próbálgató ausztrál versenyzőnek. Édesapja révén először ő is a két kerék irányába indult, ám ötévesen eltörte a lábát motorozás közben. A gokart viszont lehetővé tette számára, hogy hamarabb visszatérjen a versenypályára, és később sem szakadt el ettől a szakágtól.

Kicsit félretettem a motorozást, mivel az egyik haverom gokartozott, nekem pedig ott volt az, amelyiket Michael ajándékozta nekem – emlékezett vissza Doohan. – Amikor hétéves lettem, visszatértem a négy kerékre, amit jobban szeretek, mert túl nagy és széles vagyok ahhoz, hogy a kétkerekűn üljek.”