2024. április 19. 08:28
KezdőlapMotoGPA doppingolás miatt eltiltott versenyző elárulta, mivel próbálta felrázni a MotoGP világbajnokát

A doppingolás miatt eltiltott versenyző elárulta, mivel próbálta felrázni a MotoGP világbajnokát

Andrea Iannone továbbra is eltiltását tölti, de azt senki nem tiltja, hogy tanácsot adjon a MotoGP versenyzőknek. Most elárulta, mit mondott Francesco Bagnaiának.

Andrea Iannone mindig is hitt abban, hogy Bagnaia bajnok lehet, amit honfitársával is megosztott: „Mondtam neki, hogy van esély a felzárkózásra.”

Francesco Bagnaia az elmúlt szezonban, amikor úgy tűnt, hogy bajnoki álmai kudarcra vannak ítélve, Andrea Iannonétól kapott buzdító beszédet. Bagnaia végül 91 pontos hátrányt ledolgozva bajnok lett.

De 2022-ben ötször bukott, ami nehezebbé tette a bajnoki cím megszerzését.

„Nyáron mondtam Peccónak, hogy egy kicsit meglepett néhány bukása. De azt is mondtam neki, hogy van még esély a felzárkózásra. Biztos voltam benne, hogy vissza fog térni, számítottam erre: gyors és friss volt. Nagyon jó volt.”

Iannone négyéves doppingeltiltását tölti jelenleg. Az olasz továbbra is fenntartja ártatlanságát, de azt, hogy a 2019-es maláj futamon vett vizeletmintájába hogyan kerülhetett anabolikus szteroid, ő és az ügyvédei nem tudták kellőképpen bizonyítani a Nemzetközi Sportbíróság előtt. Iannone 2023. december 16-ig van eltiltva, de az olasz gondolkodik a visszatérésen, ami szinte lehetetlennek tűnik.

„Nem tudom, hol, hogyan és mikor, akár a MotoGP-ben, akár a Superbike-világbajnokságban, de garantálom: Az életemnek csak a motorok és a sebesség adhatnak értelmet. Vannak emberek, akik még mindig hisznek bennem, és ez jó.” – nyilatkozta korábban.

Campinoti: Iannone megérdemel egy esélyt

Forráscrash.net