2024. április 19. 23:12
KezdőlapMotoGPHúsmentes étrend segítette a szezonhajrá legjobbját a MotoGP-ben, mindenkinek ajánlja

Húsmentes étrend segítette a szezonhajrá legjobbját a MotoGP-ben, mindenkinek ajánlja

Az LCR-Honda új versenyzője a Motorsport.com MotoGP podcastjában elárulta, hogy már több mint hat hónapja vegetáriánus étrendet követ.

A 2023-as szezon lesz a MotoGP történetének leghosszabb szezonja: 21 nagydíj szerepel a versenynaptárban, és szombatonként sprintfutamokat is rendeznek, így a versenyzők összesen 42 futamon indulhatnak majd az idényben.

Álex Rins, aki a Suzukinál eltöltött hat év után az idei szezonban Lucio Cecchinello LCR csapatának Hondáján debütál, és úgy határozott, bizonyos dolgokon változtatni fog.

„Változtatni fogok valamin, először is új edzéstervet fogok követni, hogy egy kicsit kiszakadjak a rutinból. Két-három évig ugyanazt csináltam. Új gyakorlatokat fogunk bevezetni. Mentálisan is fogunk dolgozni, amit már régóta csinálok, de különösen az elmúlt évben. Ez egy nagyon kemény szezon lesz, rengeteg futammal, a sprintversenyekkel, bár igaz, hogy azok feleannyi körösek lesznek, de ugyanúgy egy verseny. Mindannyian 110%-ot fogunk nyújtani, és nagyon nehéz lesz.” – magyarázta Rins a Motorsport Network MotoGP podcastjában.

A sprintverseny egyik újdonsága, hogy a vasárnapi versenyig nincs sok idő a regenerálódásra, mindössze 23 óra, amivel a versenyzők még soha nem találkoztak.

„Még nem jöttem rá, hogy hogy fogom bírni, de kemény lesz. Szóval megpróbálunk felkészülni rá. Megvan a fejemben a sémám, hogy ki tud jól, ki kevésbé jól teljesíteni, emlékszem a versenyzőkre is, akik, amikor ezt a változtatást javasolták nekünk, vonakodóbbak voltak, de ezt megtartom magamnak. Ez egy sokkal fizikálisabb év lesz, egy új kihívás. De én személy szerint készen állok.”

Rins azonban mindig is inkább a versenyekre koncentrált, mint az edzésekre?

„Ez jó (nevet). Helyesbítek, az elmúlt évben szerintem jól edzettem, a szombati kvalifikációtól eltekintve. Az igaz, hogy (inkább) versenymenő vagyok, ami valóban előnyt jelenthet.”

Az LCR új versenyzője elárulta, hogy az elmúlt hat hónapban vegetáriánus étrendet követett, és ez napról napra egyre jobb és jobb, ami szerinte nem befolyásolja őt fizikailag, ahogy azt a tavalyi szezon utolsó három futamán aratott két győzelme is mutatja. Ő szerezte a legtöbb pontot, amikor már teljesen vegetáriánus volt.

„Nem hiszem, hogy valaha is nyilvánosan elmondtam volna, hat hónappal ezelőtt vegetáriánus lettem, úgy döntöttem, hogy kiveszem a húst és a halat az étrendemből, a fizikai állapotom és az állatok miatt is. Mióta vegetáriánus vagyok, sokkal jobban érzem magam. Kezdetben 70%-ban a fizikai állapotom javítása, 30%-ban pedig az állatok iránti szeretetem miatt döntöttem így, mostanra pedig inkább az utóbbi, mint az előbbi miatt. Fogytam pár kilót ugyan, de ugyanolyan erős vagyok, sőt még jobb is. Ezért javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki.”

„Örömmel osztom meg mindazokkal, akik követnek engem, és akik meghallgatnak, remélem, az üzenet messzire eljut. Mindenkinek megvan a saját véleménye, mindenkit tisztelek, de én azzal teszem a magamét, hogy azt javaslom, legyünk vegetáriánusok!” mondta az LCR Team új versenyzője.