back to top
2024. május 02. 21:34
KezdőlapWheelieRossi életében először dubaji ütközetre készül

Rossi életében először dubaji ütközetre készül

Valentino Rossi január 14-én indul a Hankook 24 órás dubaji versenyen, amely egyúttal a debütálását is jelenti ebben a sorozatban.

A 43 éves MotoGP-ikon a Team WRT volánja mögött ül majd. A csapat ugyanaz, amelyet azóta képvisel, hogy egy évvel ezelőtt négykerekű versenyzésre váltott.

Csapatában Maxime Martin (a Spa 24 órás és a Le Mans-i 24 órás versenyek korábbi osztálygyőztese), Sean Gelael (World Endurance Championship versenyzője) és Tim White (GT4 European Series versenyzője) lesz.

Faisal Al Sahlawi, a Dubaj Autodrome vezérigazgatója elmondta:

„Valentino Rossi egy ikon a nagydíj-motorozásban, hiszen több mint 25 éves, igazán figyelemre méltó versenyzői karriert futott be, és nagyon örülünk, hogy a Dubaj Autodrome-on üdvözölhetjük őt a Hankook 24 órás versenyen.”

„Az autóversenyzés rajongói számára – függetlenül attól, hogy melyik sportágat kedvelik – ez egy kihagyhatatlan lehetőség, hogy a sport egyik legnagyobb nevét láthassák akcióban itt, Dubajban, amint megméretteti magát a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő hosszú távú versenyén. Az a tény, hogy részt vesz rajta, megerősíti, hogy a Hankook 24H Dubaj verseny mennyire nagyra értékelt, és egyre népszerűbbé válik.”

A hétvégén több mint 42 csapat 54 autóval és 226 különböző versenyzővel vesz részt a GT3, GTX és TCR kategóriákban.

Rossi a februári Bathurst 12 órás versenyen is rajthoz áll.

 

 

Forráscrash.net