2024. április 26. 12:24
KezdőlapMotoGPZarco felidézte izgalmas élményét a kétüléses Ducatival - videó

Zarco felidézte izgalmas élményét a kétüléses Ducatival – videó

Amikor Johann Zarco a tavaly októberi malajziai MotoGP-hétvége előestéjén meglátta, hogy a Pramac-csapat tagjai sorban állnak a Ducati kétüléses versenygépe előtt, ő is azonnal bőrruhába pattant.

A Pramac sportigazgatója és korábbi 250-es nagydíjgyőztes Fonsi Nieto ült a speciálisan átalakított Desmosedici kormánya mögött, amelyet a Ducati arra használt, hogy a szponzorok és a vendégek belekóstolhassanak a MotoGP világába. (lásd az alábbi videót)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Prima Pramac Racing MotoGP (@pramacracing) által megosztott bejegyzés

„A fizioterapeutám, a technikusaim és néhány szerelőm is kipróbálhatta, és látva őket, kapásból a bőrruhámért mentem.  Kértem engedélyt, hogy megtehetem-e, és igent mondtak.” – magyarázta Zarco.

„Fonsi mögött ültem, és nagyon jó élmény volt. Boldog voltam. Nem tudtam, milyen érzés lesz a motoron ülni, de nem irányítani. Abszolút pozitív élmény volt.”

A kétszeres Moto2-bajnok és 15-szörös MotoGP-dobogós úgy érezte, hogy a tankos markolatok nem nyújtanak elég támaszt az utasnak erős fékezéseknél, de lenyűgözte a kanyarokban lehetséges dőlésszögek.

„A legnehezebb a féktáv. Az utasnak nem könnyű megtartani a motort, és jobb megoldást kellene találniuk, hogy jobban élvezhessék a féktávokat. Aztán a kanyarokban, azt hiszem, ami lenyűgöző egy MotoGP-motorral, az az, hogy mennyire be tudsz dőlni. Még a kétüléses motorral is nagy a dőlésszög, és ez különleges. Szóval ez nagyon érdekes volt. A többieknek is. Érezni lehetett a sebességet és az erőt – de nekem ez volt a legunalmasabb, mert a hátsó egyenes itt hosszú, és én 50 km/h-val többel szoktam menni! De azoknak, akiknek nincs MotoGP-tapasztalatuk, ez is elég!”

 

Forráscrash.net