2024. április 16. 12:47
KezdőlapMotoGPAz új Repsol Honda álomcsapat töri derékba a Ducati uralmát? - Pedrosa...

Az új Repsol Honda álomcsapat töri derékba a Ducati uralmát? – Pedrosa válaszol

Marc Márquez különleges képessége, hogy a Honda problémái ellenére is mindent megtesz majd, hogy megszorongassa a Ducatit – jósolja Dani Pedrosa.

Kijelenthetjük, hogy a Ducati tényleg mindent megnyert 2022-ben. Bezsebelték a konstruktőri, a MotoGP, illetve a Superbike világbajnoki címet is. Casey Stoner 2007-es sikere után 15 évre volt szüksége a gyártónak, hogy újra a csúcsra érjen.

Márquez egyértelműen hátrányban volt a szezonban, mivel számos futamot kellett kihagynia műtéte, illetve a beavatkozást követő felépülés miatt. A spanyol minden nehézség ellenére mégis legjobb hondásként zárta az idényt.

„Ha Marc újra a régi lesz, garantáltan szétzilálhatja a Ducati terveit.– mondta volt csapattársa, Pedrosa a DAZN-nek.

„Ő egy nagyon kiszámíthatatlan srác, olyan dolgokra képes, amire néha nem számítasz. Olyan figura, akit nem tudsz hova tenni. Különleges képessége van arra, hogy a nem tökéletes motorokkal is győzni tudjon. Azokban az években, amikor a Bridgestone-ról a Michelin-re váltottunk, voltak nehézségeink, nekem is sok volt, de neki sikerült megnyernie a bajnokságot, alkalmazkodni a gumikhoz. Marc más. A pályán lenyűgöző volt, mert olyan dolgokat csinált, amikre én nem lettem volna képes.”

Márquez új csapattársa a Suzukitól érkező Joan Mir lesz. A spanyol versenyző szintén nagyon erős, Pedrosa pedig egy példát is felhozott, amivel alátámasztja, hogy a 2020-as világbajnokot sem állítja meg semmi:

„Egyik nap a szerelői Brnóban hibáztak a motor összeszerelésénél, de ő kiment és nagyon jó időt ment, észre sem vette.”

 

Forráscrash.net