2024. március 28. 17:24
KezdőlapMotoGPMárqueznek nem csak a világbajnoki cím a célja 2023-ban

Márqueznek nem csak a világbajnoki cím a célja 2023-ban

Mintha csak tegnap lett volna, hogy a MotoGP mezőnye Valenciában lezárta a 2022-es szezont. Már nem kell sokat várni, hiszen a versenyzők hamarosan visszatérnek a hivatalos sepangi teszten február 10-12. között.

Egy hónappal később, március 11-12. között a királykategória versenyzői újabb tesztre érkeznek Portugáliába, majd egy rövid szünet után a ez a pálya ad otthont a 2023-as év első nagydíjának a március 25-26-i hétvégén.

Marc Márquez számára 2023 a megváltás éve lesz. A spanyol a Teledeporte Conexión Dakar című műsorának nyilatkozva beszélt arról, hogyan néz szembe a januárral, és elismerte, hogy kötelességének érzi, hogy a lehető legjobban felkészüljön, hogy megpróbálja a maximumot kihozni magából.

„Rengeteg közös munkánk van a Hondával, mert a valenciai teszt nem úgy sikerült, ahogy vártuk. Bíznunk kell a Hondában, és együtt kell működnünk vele. Ez egyetlen márka, amely képes reagálni egy ilyen helyzetben, mint amilyet 2021-ben és 2022-ben tapasztaltunk. Keményen dolgoznak.”

Bár Marcnak csak egy cél lebeg a szeme előtt – hogy az év végén világbajnok legyen -, a Repsol Honda csapat versenyzője igyekszik a realitás talaján maradni, különösen a gyár sötét időszaka után. A spanyol versenyző szeretné megvárni, hogy a mérnökei mit dolgoztak az elmúlt télen, hogy megtalálja a helyét, és onnan kiindulva felépítse a saját szezonját egy hosszú és fizikailag megterhelő évben, amelyben 21 nagydíj és 42 verseny lesz, most, hogy az új sprintfutamok életbe lépnek.

„Amikor teszteljük az új motort, meglátjuk, hol tartunk. Az én kötelességem, hogy a lehető legjobban felkészüljek fizikailag, mert szeretném megnehezíteni az összes feljövő fiatal dolgát.” – jósolja Marc Márquez, aki hamarosan betölti a 30. életévét, így a MotoGP egyik legidősebb versenyzőjévé válik.