2024. április 23. 19:40
KezdőlapMotoGPMárquez bevallotta, hogy szándékosan segített Lorenzónak? - a Honda versenyzője magyarázkodik

Márquez bevallotta, hogy szándékosan segített Lorenzónak? – a Honda versenyzője magyarázkodik

Nem kisebb személy szerepel majd GQ magazin februári számának címlapján, mint a Repsol Honda sztárja, Marc Márquez. A lapban a spanyol őszintén beszél a karrierjéről, dokumentumfilmjéről, valamint az elmúlt évek műtéteivel kapcsolatos viszontagságokról.

Közel három évnyi frusztráció és fájdalom után, amely a visszavonulás szélére sodorta, Marc Márquez 2023-ban ismét az a versenyző lesz, akit mindenki meg akar majd verni. Most, hogy átélte eddigi élete talán legnehezebb időszakát, levonta a következtetést, mely szerint sokkal jobban kellene figyelnie magára.

Márquez belátta, hogy versenyzői karrierje veszélyben lehet, ha ez így megy tovább: „Nagyapám egyike volt azoknak, akik azt akarták, hogy hagyjam abba, mert azt mondta, hogy van elég pénzem a megélhetéshez. Ő nagyon egyenes ember, én pedig megígértem neki, hogy ez volt az utolsó műtét, de engedje, hogy megpróbáljam újra.” – idézi a spanyolt a Todocircuito.com.

„A cél, ami jelenleg a szemem előtt lebeg, az az első márciusi verseny. Akkor tudni fogom, hogy a karom valóban helyrejött-e. Nyilvánvalóan nem lesz soha 100%-os, de el kell jutnunk arra a pontra, ahol azt érzem majd, hogy legalább a versenyek teljesítéséhez elég.”

A Prime Video februárban mutatja be a „Marc Márquez: All in” című dokumentumfilmet, amely öt epizódból áll majd, és a rajongók többsége számára egy ismeretlen Marcot mutat be:

„Amikor ennyire megnyílsz egy dokumentumfilmben, aktív versenyzőként bizonyos kockázatot vállalsz, mert minden félelmedet és kétségedet kiteszed a riválisok elé. Láthatod, hogy egy sportoló, akinek addig a pillanatig idilli karrierje volt, hirtelen nehéz helyzetbe kerül, és egy évig a visszavonulás jár a fejében.”

A kamerák előtt Márquez többek között azt is bevallja, hogy a 2015-ös év utolsó nagydíján talán azzal kedvezett Jorge Lorenzo világbajnoki győzelmének, hogy nem volt hajlandó megelőzni a mallorcai versenyzőt.

„Nem ismerem el nyíltan. Nem arról van szó, hogy nem akartam megelőzni, de az előzés nagy kockázatot jelentett. Amit a dokumentumfilmben nyíltan bevallok, amit elmagyarázok, az az, amit azokban a hetekben átéltem. Az emberek gyakran kérdezik tőlem, hogy mit változtatnék meg 2015-ben, és azt hiszem, hogy azt változtatnám meg, ahogy Valentino az év végét kezelte. Ha nem te vagy a leggyorsabb a pályán, akkor fel akarod kavarni a dolgokat, hogy lásd mi sül ki belőle.”