2024. április 25. 19:38
KezdőlapSuperbikeA korábbi világbajnok elképesztő fájdalmat élt át bukása után

A korábbi világbajnok elképesztő fájdalmat élt át bukása után

Annak ellenére, hogy csütörtök dél előtt nem sokkal csúnya balesetet szenvedett, Toprak Razgatlıoğlu az első helyen zárta a jerezi tesztet. Azonban ez nem volt egyszerű a török számára.

A 26 éves versenyző a jerezi teszt második napján, nem sokkal dél előtt nagy megdöbbenést okozott a Yamaha boxában, amikor a harmadik kör utolsó kanyarjának fékezése közben óriásit bukott. Bár Topraknak nagy szerencséje volt, az R1-ese totálkárosra tört.

„Nagyon nagy tempós bukás volt – nem esem gyakran, de amikor esem, akkor nagyot” – mondta Razgatlıoğlu a SPEEDWEEK.com-nak. „Meghúztam a féket és buktam, ez nem volt normális. A motor megütött, amikor elestem, és most fájdalmat érzek a bal alsó lábszáramban. Remélem, hogy semmi sem tört el. Először biztos voltam benne, hogy eltört a lábam, hihetetlen fájdalmaim voltak. Aztán megpróbáltam mozgatni a lábam és újra tudtam járni.”

Még aznap délután láttuk a Yamaha ászát ágaskodni, „hogy melegen tartson” – mondta nagy vigyorral. Valószínűleg nem tört el semmije, de a török tudja: „Biztos vagyok benne, hogy a fájdalom éjjel gyötörni fog.”