2024. április 27. 13:32
KezdőlapWheelieMirt annyira lenyűgözte a Honda, hogy rögtön haza is vitt egyet (kép)

Mirt annyira lenyűgözte a Honda, hogy rögtön haza is vitt egyet (kép)

Joan Mir az idei szezonban debütál a Repsol Honda színeiben, Marc Márquez csapattársaként. A fiatal spanyol versenyző azonban nem csak a futamokon szeretné kiélvezni új versenygépét, hanem úgy döntött, otthoni garázsát is kibővíti egy Honda CBR 1000 RR-R Fireblade-del.

Mirnek már volt lehetősége kipróbálnia új szerzeményét egy teszt keretén belül. Az említett kétkerekű egyébként hasonló ahhoz a motorhoz, amelyet Iker Lecuona és Xavi Vierge használ Superbike-ban, de nem teljesen ugyanaz. A FIM szabályzata egyébként arra kötelezi a MotoGP versenyzőit, hogy a motorjaikat szigorúan a készleten tartsák, és nepróbáljanak rajtuk semmiféle változtatást eszközölni, ami esetleg a Superbike-világbajnokság résztvevői számára előnyös lehet. Ezért van az, hogy a motorok nem tartalmaznak semmilyen módosítást a jobb fékeken és felfüggesztésen kívül.

A pálmai versenyző egy egész napon át körözött a valenciai pályán, írja a Todocircuito.com. Mir ezt osztotta meg az Instagramon néhány fotóval együtt, amelyeken új szerzeményével szerepel:

„A valenciai pályán az új Honda CBR 1000 RRR Fireblade-emmel. Tetszik, ahogy kinéz?”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MIR36 (@joanmir36official) által megosztott bejegyzés