back to top
2024. május 02. 01:37
KezdőlapHírekDani Pedrosa csatlakozik Jorge Lorenzóhoz

Dani Pedrosa csatlakozik Jorge Lorenzóhoz

Már egy ideje kering a hír, de csak tegnap, február 16-án tette hivatalossá a DAZN, hogy Dani Pedrosa leszerződött MotoGP-kommentátornak. A KTM jelenlegi tesztpilótája 2023-ban csatlakozik azokhoz a korábbi versenyzőkhöz, akik jelenleg kommentálják a futamokat: Álex Crivillé, Carlos Checa és a Jorge Lorenzo csapatát fogja erősíteni.

Dani Pedrosa amellett, hogy MotoGP-legenda, 125-ös (2003) és 250 köbcentis világbajnok (2004 és 2005), a MotoGP-ben is komoly pályafutást tudhat maga mögött (31 nagydíjgyőzelem és három összetett második hely). A Castellar del Vallés-ből származó spanyol a 2018-as szezon végén vonult vissza az aktív versenyzéstől, és új szakmai szerepet vállalt a KTM tesztpilótájaként a királykategóriában.

A mattighofeni székhelyű csapatnál töltött új kalandja lehetővé tette, hogy Pedrosa az elmúlt években továbbra is részese legyen a világbajnokság körforgásának, és a Hondánál felhalmozott összes tapasztalatával hozzájáruljon a KTM RC16-osának fejlesztéséhez, amellyel a 37 éves pilóta az idei Spanyol Nagydíjon szabadkártyásként indul majd.

„Pályafutásom során a legjobb pilóták ellen versenyezhettem, és első kézből tapasztalhattam meg, milyen érzés egy pályán motorozni.” – mondta Pedrosa a DAZN csapatának.

„Az, hogy olyan legendákkal ülhetek majd a kommentátori állásban, mint Jorge Lorenzo, Àlex Crivillé és Carlos Checa, páratlan lehetőséget kínál arra, hogy alaposan kielemezzük a bajnokság minden egyes kis részletét, és tapasztalatainkat megoszthassuk a MotoGP-rajongókkal.”