back to top
2024. május 04. 09:34
KezdőlapMotoGPMarc Márquez egy példával érzékeltette, mekkora a különbség a mostani és a...

Marc Márquez egy példával érzékeltette, mekkora a különbség a mostani és a korábbi Hondája között

Marc Márquez a napokban interjút adott a Mundo Deportivónak, melyben továbbra is a hamarosan debütáló dokumentumfilm-sorozata volt a fő téma. A spanyol versenyző egyik meghívást fogadja a másik után, jövő héten például az El Hormiguero című műsorban látják vendégül.

Marc Márquez mozgalmas napokat él át. Nemcsak a sepangi teszt töltötte ki a mindennapjait mostanság, hanem ALL IN című dokumentumfilmjének beharangozó riportjai is. A spanyol versenyző médiakörútjáról hangsúlyozta, hogy mindezt nem azért teszi, hogy növelje népszerűségét, mivel szerinte az ismertség egyértelműen eredményeinek köszönhető. Márquez maga azt vallja, hogy nem kifejezetten szereti az ilyen típusú reflektorfényt, illetve az elmúlt pár évben igyekezett elzárkózni a média világától, mert nem érezte magát késznek a szereplésre. Most azonban megtört a jég, hiszen a 30 éves pilóta végre kilépett a komfortzónájából, és rengeteg információt megosztott rajongóival még dokumentumfilmje megjelenése előtt. Szerinte a film felépítése leginkább olyan, mintha egy barátjával beszélgetne, ami nem feltétlenül fog tetszeni mindenkinek, de Márquez leszögezte: ő ilyen.

Természetesen a szezon kezdete előtt felmerül a kérdés, hogy a kevésbé versenyképes Honda vajon mennyi kétséget ébreszt a 30 éves klasszisban. Már többször is elmondta, és Márquez most is ragaszkodik a kétéves szerződéséhez a Hondával. A spanyol pilóta még a legnehezebb percekben is élvezhette csapata rendkívüli támogatását:

„A célom a győzelem. Az álmom vagy illúzióm – mindegy, hogyan nevezzük – hogy ezt a Hondával érjem el. Sok tényező van a pályán és azon kívül is, de én és az egész csapat ugyanazt az elvet valljuk és egy irányba tartunk.”

A spanyol versenyzőnek nincsenek kétségei afelől, hogy a HRC milyen erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy maga mögött hagyja gyenge formáját:

„Beszéltünk a japánokkal, volt egy átszervezés, új alkatrészek, új koncepciók, egy sokrétű tesztet végeztünk Malajziában, ahol sok furcsa dolgot próbáltunk ki, ez tény, de ezekre volt szükség a projekthez. Ez a lista olyan dolgokat tartalmaz, amelyek arra bátorítanak, hogy pozitívan álljak az idei szezonhoz.”

„Amikor az első előszezoni teszten a koncepció annyira más, és ilyen tesztelést végzel, az hatalmas versenyfutást jelent az idővel, ezért is van az, hogy nem végeztünk mindennel és számos dolog a portugál tesztre marad. 2014-ben emlékszem, hogy délután 14:00-kor indultam el a malajziai pályáról, minden készen volt. Most nem, 18:00 volt, esett az eső, és én még mindig motoroztam, mert muszáj volt.” – foglalta össze Márquez azt a hatalmas mentalitásbeli változást, amivel a Honda a legutóbbi malajziai teszthez hozzáállt.