2023. június 05. 15:12
KezdőlapMotoGPTöbb száz motoros kísérte őt, majd Madrid utcáin repesztett Marc Márquez (videók)

Több száz motoros kísérte őt, majd Madrid utcáin repesztett Marc Márquez (videók)

- Hirdetés -

Marc Márquezt előbb több száz motoros kísérte, majd egyedül száguldozott Madrid utcáin a róla szóló dokumentumsorozat premier előtti bemutatóját megelőzően. A spanyol pilóta második évadot is szeretne.

Eljött a számos MotoGP- és főleg Marc Márquez-rajongó által várt nagy nap: a mai napon az Amazon Prime Video streamingszolgáltató felületén elérhetővé válik a nyolcszoros világbajnokról szóló dokumentumsorozat, a Marc Márquez: ALL IN. Jelenleg még elő kell fizetni a platformra ahhoz, hogy valaki legálisan megtekinthesse, de június 5-étől a Red Bull TV-n ingyenesen is meg lehet nézni.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a spanyol versenyző hatalmas bulit tervezett a premier előtti napra, amikor az első epizódot együtt nézte meg a rajongókkal Madridban. A vasárnapi rendezvény valóban nagyszabású volt, hiszen a fővárosban jó néhány kilométernyi szakaszt órákra le kellett zárni a forgalom elől, és egy időre Madrid lett a MotoGP fővárosa.

- Hirdetés -

Az esemény azzal kezdődött, hogy Márquez egy 350 fős konvoj kíséretében vonult fel. A 30 esztendős pilóta utcai ruhába öltözve egy Honda CBR1000RR-R Fireblade-et vezetett. Ami a mögötte haladó motorosokat illeti, a részvétel regisztrációhoz volt kötött, és akkora volt az érdeklődés, hogy a helyek órákkal a jelentkezés megnyitását követően elfogytak.

Amikor a konvoj elérte Madrid leghíresebb és egyik legnagyobb utcáját, a Gran Viát, Márquez versenyzői overallra váltott, és a Honda RC213V-S-re, vagyis a MotoGP-ben használt RC213V utcai változatára pattant. A spanyol versenyző a két oldalon álló közönség legnagyobb örömére fel-le száguldozott az utcán és gumit égetett, egészen addig, amíg a beszámolók szerint le nem égett a kuplungja.

Ezt követően jött a fő attrakció, amikor a Plaza de Españán, Madrid hatalmas terén összegyűlt a többezres tömeg. A színpadon Márquez mellett ott volt a családja, valamint az esemény műsorvezetője, a DAZN újságírójaként dolgozó Izaskun Ruiz is. Nekik, valamint a színpad körül álló tömegnek levetítették az első epizódot az óriáskivetítőn, majd Márquez elvegyült a jelenlévők között. Előtte azonban mondott néhány mondatot a sorozatról.

A szakmámban nagyon nyitott vagyok, de soha nem tapasztaltam meg, mi van a lelkem mélyénkezdte. – Mentálisan sem voltam erre felkészülve. Két nehéz és kemény évet éltem át a sérülés miatt, de ezek is arra késztettek, hogy másképp nézzek az életre, és elgondolkodjak azon, hogy minek ennyi titokzatoskodás. Az ember az, aki, az erősségeivel és a gyengeségeivel, és ez érettebbé tett, és nem féltem felfedni magam.”

A sorozat nagyrészt a tavalyi évet dolgozza fel, amikor Márquezt negyedszer is megműtötték a 2020-as Spanyol Nagydíjon elszenvedett felkartörésének következményeként. Ekkor a visszavonulás gondolata is komolyan felmerült, ezért a készítőkkel közösen úgy döntött, hogy az azt megelőző két év helyett erre az időszakra helyezzék a hangsúlyt.

2019-ig egy szuperhőséhez hasonlított a pályafutásom, de az ember élete egyik napról a másikra megváltozik – fogalmazott. – Ez bárkivel megtörténhet, és [a sorozat mögött] az az elképzelés, hogy emberivé tegyük a sportolót. Az eredeti ötlet az volt, hogy [arról szóljon a sorozat, hogy] két évig sérült voltam, és újra nyerni akartam, mert képes voltam rá, de aztán hirtelen gond lett a látásommal, majd jött a negyedik műtét. Ez volt az utolsó lehetőség, vagy ez, vagy a visszavonulás. Aztán pedig a szezon végén újra versenyezhettem, és dobogóra állhattam.”

Bár hivatalos bejelentés egyelőre nincs, de Márquez már a második évadon gondolkozik. Amennyiben ez megvalósul, akkor reményei szerint egy csodás visszatérésről fog szólni, de tudja, hogy az újabb negatív fordulat is benne van a pakliban. „Újabb bajnoki címet akarok [nyerni], mindig ez a cél, és ennek eléréséhez az ember veszélynek teszi ki magát – mondta. – Lehet, hogy lesz még egy sérülés. A motorozásban ez is benne van, de a szenvedély mindent kibír. Az én szenvedélyem mindig is a motorozás lesz. Harmincéves vagyok, és még sok van bennem.”

- Hirdetés -