2024. március 29. 14:47
KezdőlapMotoGPTöbb száz motoros kísérte őt, majd Madrid utcáin repesztett Marc Márquez (videók)

Több száz motoros kísérte őt, majd Madrid utcáin repesztett Marc Márquez (videók)

Marc Márquezt előbb több száz motoros kísérte, majd egyedül száguldozott Madrid utcáin a róla szóló dokumentumsorozat premier előtti bemutatóját megelőzően. A spanyol pilóta második évadot is szeretne.

Eljött a számos MotoGP- és főleg Marc Márquez-rajongó által várt nagy nap: a mai napon az Amazon Prime Video streamingszolgáltató felületén elérhetővé válik a nyolcszoros világbajnokról szóló dokumentumsorozat, a Marc Márquez: ALL IN. Jelenleg még elő kell fizetni a platformra ahhoz, hogy valaki legálisan megtekinthesse, de június 5-étől a Red Bull TV-n ingyenesen is meg lehet nézni.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a spanyol versenyző hatalmas bulit tervezett a premier előtti napra, amikor az első epizódot együtt nézte meg a rajongókkal Madridban. A vasárnapi rendezvény valóban nagyszabású volt, hiszen a fővárosban jó néhány kilométernyi szakaszt órákra le kellett zárni a forgalom elől, és egy időre Madrid lett a MotoGP fővárosa.

Az esemény azzal kezdődött, hogy Márquez egy 350 fős konvoj kíséretében vonult fel. A 30 esztendős pilóta utcai ruhába öltözve egy Honda CBR1000RR-R Fireblade-et vezetett. Ami a mögötte haladó motorosokat illeti, a részvétel regisztrációhoz volt kötött, és akkora volt az érdeklődés, hogy a helyek órákkal a jelentkezés megnyitását követően elfogytak.

Amikor a konvoj elérte Madrid leghíresebb és egyik legnagyobb utcáját, a Gran Viát, Márquez versenyzői overallra váltott, és a Honda RC213V-S-re, vagyis a MotoGP-ben használt RC213V utcai változatára pattant. A spanyol versenyző a két oldalon álló közönség legnagyobb örömére fel-le száguldozott az utcán és gumit égetett, egészen addig, amíg a beszámolók szerint le nem égett a kuplungja.

Ezt követően jött a fő attrakció, amikor a Plaza de Españán, Madrid hatalmas terén összegyűlt a többezres tömeg. A színpadon Márquez mellett ott volt a családja, valamint az esemény műsorvezetője, a DAZN újságírójaként dolgozó Izaskun Ruiz is. Nekik, valamint a színpad körül álló tömegnek levetítették az első epizódot az óriáskivetítőn, majd Márquez elvegyült a jelenlévők között. Előtte azonban mondott néhány mondatot a sorozatról.

A szakmámban nagyon nyitott vagyok, de soha nem tapasztaltam meg, mi van a lelkem mélyénkezdte. – Mentálisan sem voltam erre felkészülve. Két nehéz és kemény évet éltem át a sérülés miatt, de ezek is arra késztettek, hogy másképp nézzek az életre, és elgondolkodjak azon, hogy minek ennyi titokzatoskodás. Az ember az, aki, az erősségeivel és a gyengeségeivel, és ez érettebbé tett, és nem féltem felfedni magam.”

A sorozat nagyrészt a tavalyi évet dolgozza fel, amikor Márquezt negyedszer is megműtötték a 2020-as Spanyol Nagydíjon elszenvedett felkartörésének következményeként. Ekkor a visszavonulás gondolata is komolyan felmerült, ezért a készítőkkel közösen úgy döntött, hogy az azt megelőző két év helyett erre az időszakra helyezzék a hangsúlyt.

2019-ig egy szuperhőséhez hasonlított a pályafutásom, de az ember élete egyik napról a másikra megváltozik – fogalmazott. – Ez bárkivel megtörténhet, és [a sorozat mögött] az az elképzelés, hogy emberivé tegyük a sportolót. Az eredeti ötlet az volt, hogy [arról szóljon a sorozat, hogy] két évig sérült voltam, és újra nyerni akartam, mert képes voltam rá, de aztán hirtelen gond lett a látásommal, majd jött a negyedik műtét. Ez volt az utolsó lehetőség, vagy ez, vagy a visszavonulás. Aztán pedig a szezon végén újra versenyezhettem, és dobogóra állhattam.”

Bár hivatalos bejelentés egyelőre nincs, de Márquez már a második évadon gondolkozik. Amennyiben ez megvalósul, akkor reményei szerint egy csodás visszatérésről fog szólni, de tudja, hogy az újabb negatív fordulat is benne van a pakliban. „Újabb bajnoki címet akarok [nyerni], mindig ez a cél, és ennek eléréséhez az ember veszélynek teszi ki magát – mondta. – Lehet, hogy lesz még egy sérülés. A motorozásban ez is benne van, de a szenvedély mindent kibír. Az én szenvedélyem mindig is a motorozás lesz. Harmincéves vagyok, és még sok van bennem.”