back to top
2024. május 02. 17:47
KezdőlapMotoGPÓriási bakival debütált a Marc Márquezről szóló sorozat, felháborodtak a szurkolók

Óriási bakival debütált a Marc Márquezről szóló sorozat, felháborodtak a szurkolók

Hétfőn vált elérhetővé a Marc Márquezről szóló dokumentumsorozat, ám ez nem ment zökkenőmentesen. Számos országban, köztük Magyarországon is csak az esti órákban lehetett megtekinteni az epizódokat, ami nagy felháborodást váltott ki a szurkolókból.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, hétfőn eljött a sok MotoGP-, illetve még inkább Marc Márquez-szurkoló által várt nap, és az Amazon Prime Video felületén elérhetővé vált a Marc Márquez: ALL IN című dokumentumsorozat. A közönség arra számított, hogy az epizódokat már a korai órákban meg lehet tekinteni, ám sokaknak csalódnia kellett.

Több száz motoros kísérte őt, majd Madrid utcáin repesztett Marc Márquez (videók)

Mint kiderült, a sorozat jó néhány országban órákig nem volt elérhető, amikor elméletileg már annak kellett volna lennie. Amikor a Twitteren egy holland felhasználó rákérdezett az Amazon Helpnél, hogy orvosolható-e ez a probléma, ők sem tudtak érdemi választ adni. Először úgy reagáltak, hogy már megtekinthető, és miután a kérdező erősködött, hogy nem, akkor is csak annyi volt a reakció, hogy a nap folyamán hamarosan elérhetővé válik.

Mint világszerte sok más érdeklődőt, őt is az az üzenet fogadta, hogy a tartózkodási helyén nem tud hozzáférni a sorozathoz. A Redditről kiderült, hogy számos országban, köztük jelentős piaccal rendelkező régiókban is hasonló volt a helyzet. Többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Romániában, Szingapúrban és Romániában is ezzel kellett szembesülniük az előfizetőknek.

Miként Magyarországon is, ahogyan azt jelen cikk szerzője a saját bőrén megtapasztalta. Szintén a Reddit alapján Ausztrália és Portugália biztosan azon országok közé tartoztak, ahol nem volt ilyen jellegű probléma, és vélhetően Spanyolországban sem volt érintett, hiszen mégiscsak ők jelentik az első számú célközönséget. Estére aztán alighanem mindenhol megoldódott a dolog, így most már tényleg meg lehet nézni a sorozatot.

Sőt, ez még nem minden: egy svéd felhasználó arról írt, hogy meglehetősen hamar sikerült befejeznie a szériát. Ennek oka pedig, hogy véletlenül az utolsó résznél kezdte, de ezért elsősorban nem ő hibáztatható, ugyanis akkor még csak az az epizód volt számára elérhető. Ahogyan ő maga fogalmazott, számára egészen addig természetes volt, hogy egy sorozat automatikusan az elején kezdődött el, és ebbe az érvelésbe aligha lehet belekötni.

Marc Márquez ALL IN
Nem a legjobban debütált a Márquezről szóló sorozat (Fotó: MotoGP Media)

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, az érintett rajongók egy része keményen fogalmazott, és sokan felháborodásukat fejezték ki, elsődlegesen az Amazon irányába. Valaki egy hozzászólásban egyenesen a MotoGP-t szólította meg, hogy egy újabb dokumentumfilm vagy -sorozat esetében már ne az Amazonnal működjenek együtt, mert a tavalyi Unlimited című szériánál is voltak hasonló gondok. A cégtől egyelőre senki egyelőre nem szólalt meg, hogy tisztázza a probléma okát.