2024. március 29. 06:36
KezdőlapSuperbikeA győzelmi sorozatnak egy bukás vetett véget Bautista számára

A győzelmi sorozatnak egy bukás vetett véget Bautista számára

Drámaira sikeredett a Superbike-világbajnokság sprintfutama, számos bukás után Razgatlıoğlu húzta be a győzelmet.

A Superpole-verseny nehezen indult, hiszen a 2. kör elején piros zászlóval le kellett inteni a futamot. Az 1. kör 2. kanyarjában Alex Lowes, Loris Baz és Danilo Petrucci ütközött, Lowes és Baz kiestek, de Petrucci folytatni tudta. Az esetet a versenyfelügyelőség kivizsgálta, további intézkedésekre nem került sor. Egy körrel később Jonathan Rea ugyanebben a kanyarban bukott, aminek következtében piros zászlóval leintették a futamot. Rea vissza tudott térni a boxba a motorján, hogy az újraindított versenyen rajthoz állhasson. Lowes és Baz is el tudtak rajtolni az újraindításnál, mivel még nem tett meg 3 kört a mezőny, ezért új futam kezdődött, ami lehetővé tette a kiesett versenyzők rajthoz állását.

Az újraindított versenyen Razgatlıoğlu és Bautista fej-fej mellett haladt a nyitó körben. A török versenyzőnek sikerült előnyre szert tennie, amit nem adott ki a kezéből és megszerezte a futamgyőzelmet.

Mögötte azonban zajlottak az események. A negyedik körben Rea felzárkózott Bautistára és Razgatlıoğlura. Alighogy Rea megelőzte a regnáló bajnokot, a kanyar kijáratánál megcsúszott, de menteni tudott, így elkerülte a bukást. A közvetlenül mögötte haladó Bautista pedig is letért a pályáról, ő nem tudott menteni, kiesett a versenyből, ami megszakította szenzációs győzelmi sorozatát.

Ez a dráma lehetővé tette Andrea Locatelli számára, hogy a második helyre lépjen előre, míg Lowes a harmadik helyet szerezte meg. Ez azt jelenti, hogy Razgatlıoğlu, Locatelli és Lowes indulhat az első sorból a második futamon, míg Bautista a tizedik helyről vághat neki a versenytávnak.

Rea végül a negyedik helyen ért be Kawasakijával, miután hárította Axel Bassani támadását a futam végén, a kockás zászlónál mindössze egy tized választotta el őket egymástól. A top 10-et Xavi Vierge, Michael Ruben Rinaldi, Michael van der Mark, Redding és Aegerter egészítette ki. Azonban a Supersport-világbajnokot később 1 hellyel hátrasorolták felelőtlen motorozásért.

Baz és Lowes az újraindított versenyen ismét összeütköztek, Lowes a 10-es kanyarban próbálta megelőzni a francia versenyzőt, amikor érintkezett Baz lábával. A francia vissza tudott menni a boxba, de óriási fájdalmai voltak, az orvosi központba vitték kivizsgálásra. Az első diagnózis szerint Baznak többszörös törése van – eltört a bokája és a szárkapocscsontja.

A futam végeredménye: