2024. március 29. 00:06
KezdőlapMotoGPMarc Márquez kifejtette utolsó körös taktikáját, ami szerinte belefér

Marc Márquez kifejtette utolsó körös taktikáját, ami szerinte belefér

Marc Márquez kifejtette motorozási és kockázatvállalási filozófiáját, és betekintést engedett a pályán tanúsított hozzáállásába.

A Repsol Honda versenyzőjének stílusát dicsérték a bátorsága miatt, és kritizálták az agresszivitása miatt, de valamit biztosan jól csinál, hiszen eddig hat királykategóriás világbajnoki címet szerzett.

„A jó fiúknak nem sikerül, nem lehetsz kedves a riválisaiddal” – mondta Márquez az Amazon Prime Video „Marc Márquez: All In” című dokumentum-sorozatában.

Jorge Lorenzo, a riválisából lett korábbi csapattársa hozzátette: „Nem tudja, hogyan kell másképp motorozni.”

Marc Márquez már nem a régi, de egyvalami nem változott

„Az utolsó körben, vagy az utolsó kettőben-háromban, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa vagy Valentino Rossi ellen harcolva meg kell teremteni a rést, amit olykor csak úgy érsz el, hogy érintkezel a másikkal. Nincs különbség. Meg kell teremtened, be kell dobnod magad. Néhány versenyző rosszul csinálta, és nem sikerült. Más versenyzők a határon mentek és sikerrel jártak. Ez az, ami igazán számít az utolsó körben. Mint versenyző, szeretem ezt, szeretek kockázatot vállalni” ─ folytatta Márquez.

Idén úgy tűnik, hogy a spanyol versenyképes fizikai állapotban van és elszántabb, mint valaha, innentől kezdve a Hondán múlik minden. A hétvégi portugál előszezoni tesztre abban a reményben készül, hogy a gyártó választ ad a kérdéseire.