back to top
2024. május 02. 09:48
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez elárulta, mi lesz a legnagyobb ellenfele idén

Álex Márquez elárulta, mi lesz a legnagyobb ellenfele idén

Álex Márquez idén debütál Gresini csapatnál, miután három évig Hondával versenyzett. Ezáltal egy új motorhoz és egy új csapathoz kell majd alkalmazkodnia, az idő pedig véges, hiszen mindössze pár tesztnapja van erre a szezon kezdetéig. A versenyző azonban arra számít, hogy azonnal harcba szállhat a legjobb eredményekért.

A Red Bull megkérdezte Álex Márquezt, hogy az idei évet az alkalmazkodás évének tekinti-e, vagy rögtön robbantani szeretne. Válaszában a spanyol versenyző hangsúlyozta, hogy nem engedheti meg magának, hogy alkalmazkodás sok időt elvegyen, mivel szerződése csak egy évre szól, így amilyen gyorsan csak lehet, szeretne bizonyítani új csapatánál.

„Egyéves szerződésem van, és az első futamtól kezdve mindent bele kell adnom. A legjobb eredményre kell törekednem, amikor március 26-án Portugáliában megkezdődik a világbajnokság. Arra akarok koncentrálni, hogy futamról futamra dolgozzak, és nem gondolok túl sokat a jövőre.”

Mivel már bátyjával sem oszthatja meg a motoron szerzett tapasztalatait, mint korábban, a fiatalabbik Márqueznek valóban nehéz dolga lesz, de legyen számára az a mentsvár, hogy a szezon legjobbjának kikiáltott versenygépén ül.