2024. március 29. 00:14
KezdőlapMotoGPÍgy reagált Rossi, amikor felkérték, hogy szerepeljen a „Marc Márquez: All In”...

Így reagált Rossi, amikor felkérték, hogy szerepeljen a „Marc Márquez: All In” című sorozatban

Ugyan megkeresték, Valentino Rossi visszautasította annak lehetőségét, hogy Marc Márquez dokumentum-sorozatában szerepelve elmondja a saját verzióját.

Az Amazon Prime Video „Marc Márquez: All In” című sorozatában a Repsol Honda versenyzője minden eddiginél részletesebben beszél azokról az incidensekről, amelyek a Rossival való rivalizálásához vezettek. Jorge Lorenzót és Dani Pedrosát is meginterjúvolták a Márquezzel való hullámzó kapcsolatukról, de Rossi visszautasította az ajánlatot, hogy csatlakozzon.

„Konzultáltunk Valentinóval, de ő nem akart részt venni” – mondta Jaime Pérez rendező a Revelónak.

„Volt egy dokumentumfilmünk Marc Márquezről, de beszéltünk a Lorenzóval kapcsolatos eseményekről is, vagy az első évekről Pedrosával, ahol erős dolgokat mondott. Elmentünk hozzájuk, elmagyaráztuk nekik, és a két spanyol versenyző igent mondott, Rossi pedig nemet, amihez természetesen minden joga megvolt.”

Marc Márquez kifejtette utolsó körös taktikáját, ami szerinte belefér

Márquez egyenesen azzal vádolta Rossit, hogy szándékosan lerúgta őt a motorjáról a hírhedt 2015-ös sepangi versenyen, és elismerte, hogy nem akart segíteni riválisának abban, hogy abban a szezonban megnyerje a bajnokságot.

„Hiszem, hogy minden ilyen típusú produkció közelebb hozza a közönséget a főszereplőkhöz, és megmutatja, hogy ők is emberek” – mondta Pérez rendező.

„Marc azon volt, hogy a közönség őt magát ismerje meg. Ily módon, a nagy sztárok humanizálásával olyan nézők érdeklődése is megnyílik, akiknek valószínűleg eszükbe sem jutott volna megnézni egy egész MotoGP-szezont, és ezáltal rájöhetnek arra is, hogy ez a sportág milyen látványos, és érdemes nyomon követni.”

Rossi talán nem akart részt venni, de Emilio Alzamora interjút adott.

„Emilio Alzamora helyzete sok év után egy nagyon kényes dolog, ami tényleg csak őket érinti, de mi ott voltunk. Ebben az esetben a szakmai rész ugyanúgy érintett volt, mint az emberi kapcsolat, hiszen 18 évig tartó együttműködésről beszélünk, melynek tavaly vége szakadt. Természetes, hogy üresség marad mögötte és fájdalom. Ez olyasmi, amit el kell mesélni, de azzal a gondossággal és tisztelettel, amit megérdemel.”

„A dokumentum-sorozat elkészítésének ötlete Márqueztől származott, aki úgy vélte, hogy elérkezett az a pillanat, amikor kora, érettsége és személyes helyzete miatt készen áll arra, hogy valami sajátot rögzítsen. Végül minket választott, hogy elkészítsük. Néha a cég fordul a főszereplőhöz, de ebben az esetben ez fordítva történt.”