2024. április 18. 04:55
KezdőlapMotoGPMarc Márquez megnevezte a 2023-as szezon legnagyobb esélyesét

Marc Márquez megnevezte a 2023-as szezon legnagyobb esélyesét

A Repsol Honda gyári versenyzőjének, Marc Márqueznek semmi oka nem volt az örömre a téli teszteken. Most elmagyarázza, miért a világbajnok, Pecco Bagnaia a favorit számára.

A háromnapos sepangi teszten elért csalódást keltő 13. hely és a kétnapos portimãói teszten elért lesújtó 14. hely után Marc Márqueznek nincsenek illúziói a portugáliai szezonkezdetre. Hacsak nem történik csoda, a szezon első harmadában nem lesz képes dobogós helyekért vagy győzelmekért harcolni.

Mivel a Honda az elmúlt három évben nem tudta megoldani a tapadási problémákat, így áttörés a következő hónapokban sem várható. Ráadásul a HRC egyértelműen lemarad a Ducati és az Aprilia mögött az aero fejlesztésben, hiányoznak a saját ötletek, ezért a gyártó a konkurencia elképzeléseiből merít.

Már az idénynyitó előtt feladta a küzdelmet Marc Márquezék főnöke

Portimãóban négy gyártó (Ducati, Aprilia, Yamaha és KTM) volt gyorsabb a Honda legjobb versenyzőjénél, Joan Mirnél.

Marc Márquez azonban egyértelműen látta, hogy ki a favorit.

„Pecco Bagnaia volt a legerősebb versenyző a téli teszteken, nagyon meggyőzően motorozott. Nagyon jó köröket ment. A következő szezonban pedig nagyon fontos lesz, hogy jól teljesítsen a kvalifikáción, mert már sprintfutamok is lesznek. A Ducati versenyzői nagyon erősek, és ebből a csoportból Bagnaia kiemelkedik.”