2024. április 25. 19:29
KezdőlapMoto2A régi rajtszámához visszatérő spanyol leiskolázta a mezőnyt Jerezben

A régi rajtszámához visszatérő spanyol leiskolázta a mezőnyt Jerezben

Pedro Acosta a Moto2 privát tesztjén, Jerezben egyértelművé tette, hogy 2023-ban ő a bajnoki cím legfőbb várományosa, ezt követően pedig beszámolt érzéseiről.

A sérült Moto2-es második helyezett Ai Ogura távollétében Pedro Acosta érte el a legjobb időt a jerezi teszt mindkét napján. Arón Canet és Alonso López már közel három tizedet veszített a honfitárshoz képest.

„Természetesen boldog vagyok, de tovább kell dolgoznunk, mert vannak területek, amelyeken javítanunk kell, de ugyanolyan érzésünk van, mint novemberben Valenciában, szóval nagyon örülök” ─ kezdte a 18 éves versenyző a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

Emlékeztetőül: a 2022-es szezonzárón Valenciában a 2021-es Moto3-as világbajnok a harmadik Moto2-es győzelmét ünnepelhette. Akkor még az 51-es rajtszámmal versenyzett, de Augusto Fernández MotoGP-s előléptetése után Acosta visszatért a jól bevált 37-eshez.

„Négy hónap után alig vártam, hogy újra motorra ülhessek, és azt hiszem, nagy lépést tettem előre. Ki is próbáltunk néhány dolgot. Fontos volt, hogy bizonyos szempontokat javítsunk a tavalyi évhez képest, szerintem ez sikerült is.”

Acosta hozzátette, most már az IRTA-teszt következik Portimãóban (péntektől vasárnapig).

„Megpróbálunk megoldást találni a még fennálló hibákra. Az időjárástól is függ, hogy tudunk-e úgy dolgozni, ahogyan szeretnénk.”