2024. április 23. 19:42
KezdőlapMotoGPA korábbi sportigazgató szerint Marc Márquez kezében a Honda jövője

A korábbi sportigazgató szerint Marc Márquez kezében a Honda jövője

Oscar Haro, az LCR Honda csapat korábbi sportigazgatója a 2021-es bajnokság végén távozott a MotoGP paddockjából. Mivel nagyon jól ismeri a HRC környezetét és a bokszon belüli mindennapokat, így előre megjósolta, hogy a gyártó bizony bajban lesz, és nem is tévedett.

A konstruktőri tabella utolsó helye nem elfogadható egy olyan kétkerekű óriás számára, mint a Honda, és a helyzet továbbra is kilátástalan a csapatnál. Nico Abad YouTube-csatornáján közzétett bejegyzésében a korábbi menedzser bonyolult szezonkezdetet jósol Marc Márquez és márkatársai számára.

„Abból kiindulva, amit a Hondáról tudok, az első teszttől addig, amíg egy jó motorjuk lesz, eltelik minimum két hónap.”

Drasztikus lépésre szánta el magát a Honda Marc Márquez érdekében a totális kudarc után

Az esetleges áttörés időpontja a május 1-jei jerezi MotoGP-teszt lehet, amikor a Kalextől új váznak kell érkeznie a Hondához. Ken Kawauchi érkezése nem tűnik a fejlődés kulcsának egyelőre.

„A Honda problémája nagyon komoly, mert van egy motorjuk, ami nem működik, és a fejlesztést egy új technikai vezetőre bízták, aki egy teljesen más gyártótól érkezett. Ken Kawauchi már hosszú ideje dolgozik egy teljesen más prototípuson, ami szerintem inkább 2024-es motor, mint az idei. Hogy mit fognak csinálni a 2023-as motoron? Hát, ők konkrétan semmit, hanem Marc Márquez.”

„Marc Márquez az egyetlen, aki képes visszajelzéseket adni nekik. Még sérülten is, vagy egy egyáltalán nem működő motorral is ő az, aki képes visszaterelni a Hondát a helyes útra.”