2024. március 28. 16:05
KezdőlapMotoGPMerész színkombinációk: átmenet a múlt és a jövő között - így fest...

Merész színkombinációk: átmenet a múlt és a jövő között – így fest az RNF Aprilia versenygépe (videó, galéria)

2023-ban, a sokak által leginkább várt csapatbemutatóra is sor került a mai napon. Megmutatta új versenygépeit a CryptoDATA RNF Aprilia csapata is, akik az olasz márka első szatellitcsapataként szerepelnek az idei szezonban.

Az RNF-csapat teljesen új felállással indul neki a 2023-as esztendőnek, méghozzá az Aprilával karöltve. Mivel a Yamaha ismét csak egyéves szerződést ajánlott, az Aprilia pedig vonzó ajánlatot tett, az akkor még WithU-RNF 2023-ban és 2024-ben az olasz versenygépekkel indul a világbajnokságon. Razali végül kétéves szerződést írt alá az Apriliával. Később a WithU kiszállt a csapat támogatásából, így CryptoDATA RNF néven találkozhatunk velük 2023-ban a rajtrácson.

„A célunk az, hogy az Aprilia juniorcsapataként működjünk, és fiatal versenyzőket képezzünk ki, ahogy azt a Yamahánál Quartararóval és Morbidellivel tettük, és most az újonc Darryn Binderrel próbálkozunk” – mondta korábban Razali.

Az azonban kizártnak tűnt, hogy a csapat 2023-ban két újonccal versenyezzen. Jelenleg viszonylag fiatal versenyzők vannak a piacon, akik már rengeteg MotoGP-s tapasztalattal rendelkeznek” – árulta el Razlan Razali. „Ezért szeretnénk egy fiatal, MotoGP-tapasztalattal rendelkező pilótát szerződtetni, aki olyan szintet érhet el, mint Aleix Espargaró, és szeretnénk egy újoncot kinevelni.”

Így esett a választás a KTM kötelékéből érkező Miguel Oliveirára és a tehetséges fiatal spanyolra, Raul Fernándezre, aki szintén az osztrák márkától érkezik a csapathoz.

A 28 éves portugál versenyző, Miguel Oliveira világbajnoki címmel még nem büszkélkedhet, de több alkalommal végzett az összesített tabellán az első háromban a Moto2 és Moto3 mezőnyében. 5. szezonját kezdi meg a MotoGP-ben, ahol 5 alkalommal tudott eddig futamot nyerni és emellett kétszer a második helyen végzett. Sokáig ment a huzavona a portugál körül, hogy melyik csapatnál folytatja királykategóriás pályafutását, hiszen az bizonyossá vált, hogy a gyári KTM-csapatnál nem maradt számára hely Jack Miller érkezése után. Végül az Aprilia mellett döntött. Az utolsó előszezoni teszten Portimãóban a 11. helyet szerezte meg, mindössze 15 századdal lemaradva márkatársa, Aleix Espargaró mögött.

Raúl Fernández második királykategóriás szezonját kezdi meg az idei évben. A rosszul sikerült debütálás után – csupán a 22. helyen fejezte be a tavalyi szezont – egy új csapatban, új márkánál, új kihívások elé néz a 2021-es Moto2-világbajnokság 2. helyezettje. Eddigi legjobb helyezése a 12. hely volt Németországban és Valenciában. A portugáliai tesztet a 16. helyen zárta, 1 másodpercen belüli lemaradással a bombaformában motorozó regnáló bajnok, Bagnaia mögött.

A csapat ezzel az új felállással kezdi meg a 2023-as szezont, utolsóként ők mutatták be 2023-as motorjukat. Az innováció és a kiválóságra való törekvés a kulcsszavak a CryptoDATA RNF számára 2023-ban. A csapat szellemiségét tükrözi a zöld, kék, fekete és rózsaarany kombinációja, amely a korábbi csapatból az új csapatba való átmenetet, a kiválóság iránti elkötelezettséget, a versenyzés iránti szenvedélyt és az innovációra és a normák felrúgására való hajlandóságot jelképezi.

A csapat tagjai így nyilatkoztak az új motorokról:

Miguel Oliveira: „Nagyon tetszik az új festés! A színek másak és egyediek, jó lesz így a pályán lenni. Alig várom már az első fordulót a hazai pályámon a CryptoDATA RNF MotoGP képviseletében az Aprilia RS-GP-m nyergében! 2023-ban egy új kihívás előtt állok, így remélem, hogy jól kijövünk majd egymással, és elérhetjük azokat a célokat, amelyeket közösen tűztünk ki az idei szezonra. A motorban rengeteg potenciál van, és biztos vagyok benne, hogy most már a csapattal együtt mindent tovább tudunk igazítani a stílusomhoz, és elkezdhetünk gyorsak lenni, hogy versenyképesek legyünk.”

Raúl Fernández: „Ez határozottan más! Tetszik, különösen a kék rész. Teljesen frissen érkeztem a CryptoDATA RNF csapathoz. Minden új, nem csak a színek, és nagyon boldog vagyok, hogy idejöhetek, és megpróbálhatom újra jól érezni magam a motoron. Az idei fő célom, hogy ragyogó mosollyal az arcomon térjek vissza. Nagyon boldog vagyok, hogy a CryptoDATA RNF MotoGP csapat tagja lehetek, mert úgy gondolom, hogy itt vannak a legjobb lehetőségeim. Szép motorunk van az Aprilia RS-GP-vel. Nagyszerű munkát végeztek, nagyon boldog vagyok. Jó munkát végeztünk Sepangban és Portimãóban, és most már nagyon lelkesen várom a szezonkezdetet.”

Razlan Razali, a CryptoDATA RNF MotoGP csapat alapítója és csapatfőnöke:  „Izgatottan várom, hogy végre megújult szellemiséggel és merész új színeinkkel, amelyek az új CryptoDATA RNF MotoGP csapatot tükrözik, megkezdjük az új szezont. Csapatként elkötelezettek vagyunk a változtatások és a sportág normáitól való eltérés mellett. Partnerséget kötöttünk a CryptoDATA-val, hogy élvonalbeli technológiát hozzon a sportba, és segítsen nekünk az innováció élvonalában maradni. De a partnerségünkön túl arra összpontosítunk, hogy saját, egyedi megközelítést vigyünk a versenyzésbe, egy olyan csapatkultúrával, amely a kiválóságot, az elszántságot, a szenvedélyt és a másság iránti vágyat hangsúlyozza.
Szeretném kifejezni hálámat mindazoknak, akik velünk együtt részesei voltak ennek a hihetetlen utazásnak. Mindenekelőtt szívből köszönöm Carmelo Ezpeleta úrnak, a Dorna vezérigazgatójának és Massimo Rivola úrnak, az Aprilia Racing vezérigazgatójának a gyári csapat erős technikai támogatását, a régi partnereinknek, akik mellettünk álltak, mint például a Greenpower Generators, az RCB, a WRS, a BETA és még sokan mások. És új partnereinknek, akik csatlakoznak hozzánk ebben az új kalandban, üdvözöljük a Sterilgardát, a Sharkot, az Estrella Galiciát és a Castrolt. Nagyon örülünk, hogy mindannyian itt vagyunk, és várjuk, hogy a jövőben együtt érjünk el nagy sikereket.
A CryptoDATA RNF MotoGP csapat egy izgalmas új fejezetet jelent a csapat és a sportág számára, alig várjuk, hogy lássuk, merre visz minket a jövő. Végső soron úgy gondoljuk, hogy azzal, hogy olyan partnereink vannak velünk, akik ugyanazt a jövőképet osztják, minz mi, jó helyzetben vagyunk a sikerhez és ahhoz, hogy nyomot hagyjunk a sportban. Most, hogy az innovációra és a határok feszegetésére összpontosítunk, biztosak vagyunk benne, hogy új izgalmakat és energiát hozunk a motorkerékpárversenyzés világába ebben a szezonban.”
A csapatbemutató hivatalos videója:
A 2023-as motorok: