2024. április 26. 13:15
KezdőlapMotoGPFőnöke szerint több futamot is kihagyhat a gyári Ducati lapockatörést szenvedett versenyzője

Főnöke szerint több futamot is kihagyhat a gyári Ducati lapockatörést szenvedett versenyzője

A Ducati versenyzője, Enea Bastianini úgy néz ki, hogy egy időre a kényszerszünetet kell, hogy tartson, miután a 2023-as szezonnyitó sprintversenyén balesetet szenvedett.

Enea Bastianini a 12 körös sprintverseny a második körében esett ki, amikor szélesre vette az ívet és a VR46 Ducati versenyzője, Luca Marini egy előzési kísérlet következtében aláfordult, majd mindketten kiestek a versenyből. Bastianini végül lapockacsonttörést szenvedett.

Luca Marini nem tartja magát hibásnak a balesetben:

„Kár érte. Épphogy ráfordultam az ívre, egy kicsit jobban bedőltem, hogy elkerüljem a kontaktot Eneával, és egyszerűen elment a motor eleje. Aztán nekiütköztem. Ilyen dolgok előfordulhatnak, ez mindig probléma. Szóval sajnálom, de őszintén szólva nehéz azt mondani, hogy ez nagy hiba volt a részemről. Ez egy versenybaleset. Remélem, hogy jól lesz. Elmentem a bokszához, és még nem jött vissza az orvosi központból.”

A Sky Italia megkérdezte a Ducati csapatfőnökét, Davide Tardozzit, aki szerint Bastianini műtétre szorulhat, és akár három hétre is kieshet.

„Remélem, hogy az Amerikai Nagydíjra felépül” ─ nyilatkozta Tardozzi.

Ez arra utal, hogy Bastianini, aki az idei szezonban csatlakozott a gyári Ducati csapathoz, nemcsak a holnapi főfutamot, hanem a teljes jövő heti programot is kihagyja Argentínában.

Óriási Ducati-dráma után a címvédő utolsó körös előzéssel győzött a történelmi MotoGP-futamon

Ha ez így van, ő lesz a második királykategóriás versenyző, aki a szezon ezen korai szakaszában kiesik egy időre, miután a Tech3 Gas Gas versenyzője, Pol Espargaró pénteken egy szörnyű bukásban megsérült.

A MotoGP versenyzői intézkedést sürgetnek a spanyol balesete után.