2024. április 18. 13:00
KezdőlapMoto3A futam nagy részét uralva, óriási előnnyel aratott diadalt a japán versenyző

A futam nagy részét uralva, óriási előnnyel aratott diadalt a japán versenyző

A körülmények közel sem voltak ideálisak a legkisebb kategória rajtjánál. A Moto3-asok vizes pályán, 17 fokos levegőhőmérséklet mellett kezdték meg az argentin futamot.

A pole pozícióból induló Ayumu Sasaki nagyszerűen kapta el a rajtot, ám az első kanyart kissé szélesen vette és visszaesett a harmadik helyre. Diogo Moreira és Deniz Öncü váltogatták a pozíciót egymás között az élen, a török versenyző meglehetősen érdekes íveket választott, cikázva a többiek között.

A brazil versenyző hirtelen visszaesett, Öncü mögé így a Leopard Racing képviselői érkeztek meg. A fiatal török igyekezett ellépni az üldözőktől, megfutotta a leggyorsabb kört, és hat tizedre növelte az előnyét Tatsuki Suzukival szemben.

Öncü viszont nem sokáig élvezhette az elsőséget, a 11-es kanyarban elesett. Suzuki előnye több, mint egy másodperc volt Jaume Masiával szemben.

A 25. helyről induló David Almansa négy kör alatt a második helyre verekedte fel magát. A üldözők egymás közötti harcának köszönhetően Suzuki előnye már két másodpercre duzzadt az élen.

A második helyen Ayumu Sasaki haladt, aki néhány tized előnyre tett szert, míg mögötte komolyan csatát hívott Masiá, Almansa és Xavi Artigas. A pályán szépen fokozatosan elkezdtek megjelenni a száraz ívek. Sasakit felelőtlen motorozáson kapta a versenyigazgatóság, így vissza kellett adnia egy pozíciót.

Suzuki előnye már három és fél másodpercre nőtt az élen. Sasaki motorjának eleje hirtelen elment, és a japán versenyző a kavicságyban találta magát.

Masiá is biztosnak mondható másfél perces előnyt motorozott ki a többiekkel szemben. David Muñoz érkezett meg az üldöző bolyba. Masiá tempót talált, és elkezdte faragni a különbséget közte és csapattársa között.

Sárga zászló jelent meg az egyes szektorban, Masiá esett el a nagy felzárkózásban. Suzuki előnye így hat és fél másodpercre nőtt.

Újabb bukás következett: Muñoz és Artigas csúszott ki. Az üldöző bolyban Almanza, Daniel Holgado, Andrea Migno, Moreira és Scott Ogden érkezett.

Két körrel a leintés előtt Tatsuki Suzuki előnye már több, mint hét másodperc volt, Almansának azonban nem volt ilyen szerencsés, dobogóesélyes volt, de az utolsó körben elesett.

A futamot végül Suzuki nyerte, Moreira és a visszatérő Migno csatlakozott még hozzá a dobogón.

A futam végeredménye: