back to top
2024. július 27. 01:55
KezdőlapMoto2Elképesztően szoros csata után újabb KTM-siker született a Moto2-ben

Elképesztően szoros csata után újabb KTM-siker született a Moto2-ben

Pedro Acosta óriási csatát vívott Tony Arbolinóval, amiből a spanyol került ki győztesen, így megszerezte idei második futamgyőzelmét

A Moto2-es futam el sem indult még, máris véget ért Jake Dixon számára, aki a felvezető körön bukott, és nem tudott ezután rajthoz állni.

Jól kapta el a rajtot Pedro Acosta, a spanyol versenyző fordulhatott elsőként az egyes kanyarban, de egyből érkezett López, aki az élre tört. A pole pozícióból induló Celestino Vietti azonban elrontotta a startot, a hatodik helyig csúszott vissza rögtön a verseny kezdetén.

A futam korai szakaszán Acosta és López között ment az oda-vissza előzgetés, majd csatlakozott hozzájuk Arbolino is, aki szintén beszállt a pengeváltásokba. Rövidesen megérkezett a bolyba Canet, aki Arbolinóval kezdett csatába a harmadik helyért, aminek következtében az élen Acosta és López el tudtak nyúlni a mezőnytől. A KTM-es versenyző azonban üresbe váltott, a hiba pedig pozíciókba került számára, a negyedik helyig csúszott vissza. Acosta azonban nem illetődött meg, hamar visszazárkózott.

López hibázott, de óriásit mentett, azonban ennek következtében elkezdett visszaesni a mezőnyben, 10 körrel a leintés előtt csupán a hatodik helyen haladt.

Eközben az élen Acosta üldözte Arbolinót az első helyért. Barry Baltus nagyszerű futamot teljesített, de menetelésének egy bukás vetett véget.

A futam felénél a vezető duó, Arbolino és Acosta több mint 2 másodperccel vezetett az őket követő Canet előtt, aki mögött Aldeguer, Alcoba és Salač haladt a bolyban. Canet mellett Aldeguer és Alcoba is elment, a spanyolnak ezután hátrafele kellett figyelnie, ahol érkezett Salač.

5 körrel a leintés előtt Acosta megkezdte a nézelődést Arbolino mögött. A KTM-pilóta elkövetett egy apró hibát, amivel olasz riválisa egy lélegzetvételnyi előnyhöz jutott. A spanyol azonban gyorsan visszazárkózott ellenfelére, és folyamatosan nyomás alatt tartotta őt. A taktika bejönni látszott, hiszen 3 körrel a futam vége előtt Arbolino hibázott, amit Acosta egyből ki is használt. A sorrend változása után az olasz vette üldözőbe Acostát, rövidesen a spanyol hibázott, amivel visszakerült a második pozícióba. Az élen haladó versenyzők láthatóan a határon motoroztak, apró hibák csúsztak be mindkét pilótánál. Az utolsó kör kezdetén teljesen nyílt volt a verseny Arbolino és Acosta között. Az első próbálkozást ki tudta védeni Arbolino, de Acosta nyomás alatt tartotta ellenfelét. Eközben a harmadik helyért is nagy csata alakult ki Canet, Aldeguer és Alcoba között, aminek következtében Bendsneyder felzárkózott rájuk.

Az utolsó körben, a 12-es kanyar bejáratánál Acosta átvette a vezetést. Arbolino szeretett volna visszatámadni, az utolsó szektorba érve az olasz közelről követte riválisát, de nem talált fogást rajta. Végül Acosta meg tudta tartani pozícióját, és megnyerte a futamot. A harmadik helyen meglepetésre Bendsneyder szelte át a célvonalat, aki ezzel első Moto2-es dobogóját szerezte és egyben az első dobogót a középső géposztályban 1994 óta Hollandiának (akkor Wilco Zeelenberg állhatott a pódiumon).

Moto2 futam végeredménye: 

1 Pedro ACOSTA Red Bull KTM Ajo KALEX
2 Tony ARBOLINO Elf Marc VDS KALEX 0.146
3 Bo BENDSNEYDER Pertamina Mandalika SAG KALEX 5.851
4 Jeremy ALCOBA QJMOTOR Gresini KALEX 6.049
5 Filip SALAC QJMOTOR Gresini KALEX 7.462
6 Fermín ALDEGUER Beta Tools SpeedUp BOSCOSCURO 7.668
7 Alonso LOPEZ Beta Tools SpeedUp BOSCOSCURO 7.715
8 Aron CANET Pons Wegow Los40  KALEX 8.078
9 Celestino VIETTI Fantic Racing  KALEX 11.114
10 Manuel GONZALEZ Yamaha VR46 KALEX 12.561
11 Somkiat CHANTRA Team Asia KALEX 13.607
12 Albert ARENAS Red Bull KTM Ajo KALEX 14.001
13 Sam LOWES Elf Marc VDS KALEX 20.054
14 Dennis FOGGIA Italtrans Racing KALEX 22.990
15 Ai OGURA Team Asia KALEX 28.820
16 Joe ROBERTS Italtrans Racing KALEX 31.893
17 Zonta VD GOORBERGH Fieten Olie Racing KALEX 34.734
18 Sean Dylan KELLY American Racing KALEX 34.934
19 Rory SKINNER American Racing KALEX 42.540
20 Borja GOMEZ Fantic Racing KALEX 49.973
21 Izan GUEVARA GASGAS Aspar KALEX 51.470
22 David SANCHIS Forward Team FORWARD 1’05.224
23 Soichiro MINAMIMOTO Yamaha VR46 KALEX 1’44.447
Nem ért célba
Sergio GARCIA Pons Wegow Los40 KALEX 7 kör
Marcos RAMIREZ Forward Team FORWARD 8 kör
Barry BALTUS Fieten Olie Racing  KALEX 9 kör
Lorenzo DALLA PORTA Pertamina SAG  KALEX 13 kör
Lukas TULOVIC Husqvarna Intact GP KALEX
Nem rajtolt el
Jake DIXON GASGAS Aspar KALEX