2024. április 26. 06:19
KezdőlapMotoGPValentino Rossi szerint egy dolog nagyot változott a MotoGP-ben

Valentino Rossi szerint egy dolog nagyot változott a MotoGP-ben

Valentino Rossi visszavonulásával több dolog megváltozott a MotoGP-ben. Hogy ez a jó vagy a rossz irány, azt mindenkinek magában kell eldöntenie. Az olasz legenda szerint egy dolog nagyon más lett.

Valentino Rossi 2021 végén elbúcsúzott versenyzőként a MotoGP világától. Az olasz legenda azóta is nagyon népszerű a motorsportban. Jelenleg Monzában versenyez négy keréken, élvezve rajongói szeretetét. A MotoGP-legenda az olasz média képviselőinek adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy véleménye szerint mi változott, amióta visszavonult a királykategória küzdelmeitől.

„A MotoGP-ben jelenleg sok erős versenyző van. Bagnaia húzóemberré válhat. Utánam a motorversenyzés visszatért ahhoz, ami előttem is volt, a rajongók sportjává. Nekem valahogy sikerült elérnem a nagymamákat és a kisgyerekeket. Őszintén szólva nem tudom, miért, talán az eredményeim és a karakterem kombinációja miatt. A 90-es években a sportolókra legendaként tekintettek, Maradonára vagy Sennára gondolok, a kultúra mára megváltozott. Ki a mai Senna? Talán Hamilton, de ő sem túl fiatal már”mondta el Rossi.

Az olasz pilóta tudja, hogy mindezekhez a média is hozzájárult, bár fénykorában még nem volt ennyi közösségi platform. „Most minden, amit mondasz, 300 helyen jelenik meg, és két hétig viseled a következményeket. Adsz egy félórás interjút, aztán címlap lesz, amire kattintani lehet, ez bosszantó. Mi történik? A sportolók között van egy politikailag korrekt hamis hozzáállás, mindannyian barátok, megölelik egymást… Jó dolog ez? Nekem jobban tetszett, amikor azt mondtuk, amit gondolunk. Emberi dolog, hogy neheztelsz azokra, akik ugyanazt csinálják, mint te, vagy jobban, mint te, mindegy, hogy orvos vagy, pizzafutár vagy pilóta vagy.  Ennek elrejtése mindent hamisabbá tesz.”

Végül testvére, Luca Marini teljesítményéről kérdezték a kilencszeres világbajnokot. „Nagyon örülök, szüksége volt erre az eredményre” – válaszolta Rossi. „Nagyon gyors volt. Amikor folyamatosan balul sülnek el a dolgok, az ember elkezd kételkedni. De most már készen áll arra, hogy mindig versenyképes legyen.”

Luca Marininek meg kell küzdenie pályafutásában azzal, hogy Valentino Rossi „kistesójaként” tartják számon, ami egyrészt lökést adhat, másrészt terhet is ró rá. A MotoGP-legenda tisztában van ezzel, de Marini is tudta, mit vállal, amikor a motorversenyzés mellett döntött. „Ez egy kicsit nyomasztja, de ezt tudta, amikor a motorversenyzés mellett tette le a voksát, és a döntése meglepett.  Az, hogy nem Rossinak hívják, valamelyest egyszerűbbé teszi számára és a természetünk teljesen más. Neki is van saját személyisége” – zárta szavait Rossi.