back to top
2024. május 01. 10:04
KezdőlapMoto2Brutális fölénnyel, az egész hétvégét uralva nyert a brit pilóta Jerezben

Brutális fölénnyel, az egész hétvégét uralva nyert a brit pilóta Jerezben

Sam Lowes mesteri versenyzéssel húzta be a győzelmet Jerezben. Pedro Acosta hiába igyekezett, nem tudott fogást találni brit versenytársán.

Még el sem kezdődött a Moto2-es géposztály futama, Lorenzo Dalla Portának máris technikai gondja akadt a felvezető körben. Az olasz versenyző végül a bokszutcából iramodott a mezőny után.

Jake Dixonnak borzalmasan sikerült a rajt, Tony Arbolinónak azonban annál jobban. Pedro Acosta állt az élre, őt követte az élről induló Sam Lowes. A brit versenyző nem sokat teketóriázott, ahogy alkalma nyílt rá, rögtön megelőzte a fiatal spanyol pilótát. A harmadik helyért Alonso López és Arbolino csatázott.

A pálya utolsó szektorában elesett Celestino Vietti, a tízes kanyarban, ami nem arról híres, hogy rendszeresen szedné az áldozatait. Eközben a második helyen motorozó Acosta megfutotta a leggyorsabb kört, Arbolinót pedig utolérte mind Ogura, mind Salač. A japán versenyzőnek sikerült is megelőznie a Marc VDS pilótáját.

Az élmenő kettős közel két másodperces előnyt épített ki az üldözőkkel szemben. Arbolino visszavette a negyedik helyet Ogurától, és igyekezett ledolgozni a hátrányát Lópezzel szemben. Lowes óriási tempót diktált az élen, egy másodpercet adott rövid időn belül Acostának.

Ogura továbbra is szorongatta Arbolinót, végül az olasz elkövetett egy kisebb hibát, szélesebb ívet választott, ezt a japán versenyző ki tudta használni. Mögöttük Canet érkezett, aki szintén nem habozott sokat, viszont neki nem sikerült megelőznie Arbolinót.

Lowes előnye Acostával szemben már másfél másodpercre duzzadt az élen. A sorozatos pályaelhagyások okán Fermín Aldeguer hosszú körös büntetést kapott. Ogura épp Arbolinót akarta nyomás alá helyezni, összeért a két motor, melynek következtében a japán versenyző elesett.

Acosta hirtelen tempót talált, és elkezdte faragni a hátrányát brit versenytársával szemben. Lowes azonnal reagált, és igyekezett bebiztosítani a két másodperces különbséget. Arbolino célkeresztjében López jelent meg, de nem sikerült érdemben közelednie hozzá. Canet azonban hátulról kezdte el nyomás alá helyezni az olasz versenyzőt.

Lowes előnye az élen már közel három másodperc volt két körrel a vége előtt, és nem is akadt legyőzőre a futam végéig. A második helyen Acosta szelte át a célvonalat, majd López zárt a dobogó legalsó fokán.

A futam végeredménye: