back to top
2024. július 18. 04:02
KezdőlapMotoGPTalmácsi egykori csapattársa és világbajnokok sora is ott lesz a legendás motorsporteseményen

Talmácsi egykori csapattársa és világbajnokok sora is ott lesz a legendás motorsporteseményen

Nyilvánosságra hozták, hogy kik lesznek ott az idei Goodwoodi Sebességfesztiválon a gyorsaságimotoros-világbajnokság jelenlegi és egykori pilótái közül. A mostani versenyzők közül a címvédő Francesco Bagnaia is képviselteti magát, emellett számos legenda is motorra fog ülni.

A jövő hét második felében, július 13-a és 16-a között rendezik a Goodwoodi Sebességfesztivált, ahol jelenlegi és régi motorokat, illetve autókat vezetnek. Ennek a legismertebb része a hegyi felfutás, amelyen számos jelenlegi MotoGP-versenyző részt vesz, de a korábbi 500 köbcentiméteres kategória legnagyobb alakjai is ott lesznek az eseményen.

A mostani mezőnyből többek között Francesco Bagnaia is ott lesz, aki tavaly felült a királykategória trónjára, és jó esély van rá, hogy ezt idén is megteszi. A 26 éves motoros szombaton és vasárnap kap szerepet, ahogyan csapattársa, a szintén a gyári Ducatinál versenyző Enea Bastianini is. Az olasz gyártó tesztpilótáját, Michele Pirrót csütörtökön és pénteken láthatjuk majd.

A KTM állandó versenyzői közül Brad Binder fogja tiszteletét tenni az eseményen: a dél-afrikai pilóta áll egyébként a legjobban azok közül, akik nem a Ducati motorján versenyeznek. A kétszeres MotoGP-futamgyőztes a fesztivál második felén lesz ott, míg a KTM tesztpilótája, a 125 köbcentiméteres géposztályban Talmácsi Gábor csapattársaként is versenyző Mika Kallio az első két napon fogja vezetni a gépet.

MotoGP, Francesco Bagnaia, 2023
A jelenlegi mezőnyből Bagnaia a legnagyobb név, aki ott lesz Goodwoodban (Fotó: Ducati Media House)

A GasGas csapatából ugyanezen a két napon Pol Espargaró pattan majd motorra, akinek nagyon fontos lesz ez az esemény, hiszen ezzel bizonyos értelemben visszatér a Portugál Nagydíj második edzésén elszenvedett súlyos sérüléséből. Szombaton csapattársa, az újonc Augusto Fernández váltja őt, aki ezzel Goodwoodban is be fog mutatkozni.

Az Apriliától a gyári csapat tesztpilótája, Lorenzo Savadori lesz ott a helyszínen csütörtökön és pénteken, utána pedig az RNF állandó motorosai jönnek: Miguel Oliveira szombaton, míg Raúl Fernández a zárónapon kap lehetőséget. A Yamaha és a Honda versenyzői egyáltalán nem képviseltetik magukat, igaz, utóbbi esetében Álex Rins ott lenne, csak éppen a Mugellóban elszenvedett sérüléséből lábadozik.

Ez azonban még nem minden, ugyanis a jelenlegi pilóták mellett a sportág legendái is részt vesznek a Goodwoodi Sebességfesztiválon. Giacomo Agostini, Mick Doohan, Freddie Spencer, Casey Stoner, Kevin Schwantz, Wayne Gardner, Kenny Roberts Jr., Àlex Crivillé és Randy Mamola egyaránt párba lesz állítva valamelyik mostani motorossal. Az eseményeket a MotoGP hivatalos honlapján, valamint a közösségi médiás platformjain is élőben figyelemmel lehet követni.