back to top
2024. május 02. 02:15
KezdőlapMotoGP400 ausztrál motoros kísérhette Marc Márquezt a futamhétvége helyszínén (videó)

400 ausztrál motoros kísérhette Marc Márquezt a futamhétvége helyszínén (videó)

Marc Márquez különleges meglepetéssel szolgált az ausztráliai MotoGP-szurkolóknak, hiszen szerdán együtt motorozott 400 kiválasztott szimpatizánssal. Az egybegyűltek egy közeli városból közutakon közelítették meg a pályát, amelynek aszfaltjára is felgurulhattak a „Hazatérés Futam” szerencsés résztvevői.

Marc Márquez nem egyedül érkezett meg az előttünk álló hétvége helyszínére, hiszen a motogp.com szóhasználatával élve egy „ausztrál sereg” szegődött mellé. Több mint 400 szerencsés helyi motorverseny-fanatikus egy életre szóló élménnyel gazdagodott, hiszen egy nyolcszoros világbajnok kíséretében tették meg a San Remo – az ausztrál kisváros, nem a közkedvelt olasz üdülőhely – és a Phillip Island Grand Prix Circuit közt elterülő 15 kilométeres utat.

A tavalyi évben századik MotoGP-dobogóját éppen Ausztráliában megszerző pilótát többen is elkísérték a „Hazatérés Futam” elnevezésű eseményre, így tett Pedro Acosta – aki jövőre a GasGas versenyzőjeként debütál a MotoGP-ben –, és a Moto3 jelenlegi mezőnyének egyetlen ausztrál tagja, Joel Kelso is. Acosta és Kelso a pályán tartott kérdezz-felelek idején csatlakozott a menethez, amelynek tagjait aztán a festői fekvésű aszfaltcsíkon is körbevezették.

Nem Kelso volt az egyetlen, aki Ausztráliát képviselte a motorozás során, hiszen a helyszínen ott volt Wayne Gardner is, aki az 500 köbcentis géposztályban 1987-ben megszerzett világbajnoki címével érdemelte ki a legenda státuszt a szigetországban. Travis Auld, az AGPC (The Australian Grand Prix Corporation) vezérigazgatója is tiszteletét tette, ez a cég a szigetországban zajló MotoGP- és Forma-1-es versenyek szervezője és jogtulajdonosa.

A szurkolók kérdéseire válaszolva Márquez megerősítette, hogy jövőre a Gresini színeiben az idei, tehát nem a legújabb fejlesztésű konstrukciót fogja majd használni. A Hondát 11 év után a Ducati kedvéért elhagyó pilóta kiemelte, hogy egy olyan motorra fog felülni, amivel az idei világbajnokság győztese versenyez. A 2023-as bajnoki cím két esélyese, Francesco Bagnaia és Jorge Martín is Desmosedici GP23-at használ, Márquez jövőre ezt a gépet fogja majd a lábai közé venni.