back to top
2024. május 03. 18:43
KezdőlapMotoGPTöbb mint 50 millió forintot érő Audit kapott Marc Márquez (kép)

Több mint 50 millió forintot érő Audit kapott Marc Márquez (kép)

Marc és Álex Márquez is az Audi spanyolországi nagykövete lett, amiért mindketten kaptak egy-egy autót a német márkától. Az idősebbik testvér kocsija 50 millió forintnál is többet ér.

Marc Márquez az idei évtől kezdve Ducatival versenyez, a Gresini színeiben, vagyis csatlakozott öccséhez, Álexhez. Bár az átigazolás azzal járt, hogy a fizetése jelentősen lecsökkent ahhoz képest, amit a Hondától kapott, azért a szponzori szerződések terén nem panaszkodhat. Ezt a testvérpár legutóbbi szerződése is megmutatja.

A két Márquez ugyanis mostantól az Audi spanyolországi nagykövetének számít. Nem véletlen, hogy pont náluk töltik be ezt a szerepet, hiszen mind a német márka, mind a Ducati a Volkswagen Csoporthoz tartozik. „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ők az Audi nagykövetei, és hogy Ducatival versenyeznek” – nyilatkozta José Miguel Aparicio, az Audi spanyolországi ügyvezetője.

Ezért cserébe a cég mindkettőjüket megajándékozta egy-egy autóval. Marc Márquez egy Audi RS6 Avant tulajdonosának mondhatja magát, míg öccse egy RS4-es volánja mögé ülhet be a hétköznapokban. Mindkét kocsi rendkívül sokat ér: előbbi 115 ezer fontba, azaz több mint 53 millió forintba, míg utóbbi 73 ezer fontba, vagyis közel 34 millió forintba kerül.

Ami Marc Márquez új autójának paramétereit illeti, az RS6 Avant V8-as ikerturbós benzinmotorral rendelkezik, amely 630 lóerő leadására képes. A gyorsulása pedig kifejezetten jó: mindössze 3,4 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t.

A nyolcszoros világbajnok korábban egy másik német márkától kapott rendszeresen ajándékautókat, amikor még a Hondánál versenyzett. A BMW-ről van szó, miután megnyerte az egyes bajnoki címeit. Erre utoljára 2019-ben került sor, amikor begyűjtötte pályafutása hatodik összetettbeli elsőségét a MotoGP-ben.