back to top
2024. június 30. 15:43
KezdőlapMotoGPLorenzo szerint van arra mód, hogy a Ducati Martínt és Marc Márquezt...

Lorenzo szerint van arra mód, hogy a Ducati Martínt és Marc Márquezt se veszítse el

Jorge Lorenzo úgy gondolja, hogy a Francesco Bagnaia, Enea Bastianini, Jorge Martín, Marc Márquez négyesből egyvalakit mindenképpen el fog veszíteni a Ducati. Lorenzo szerint a bolognaiak úgy járnának a legjobban, ha Martín kerülne Bagnaia mellé a gyári csapatukhoz, míg Márquez megkapná a lehető legújabb motort a Gresininél.

Mostanában sokakat foglalkoztat, hogy ki lesz Francesco Bagnaia csapattársa a következő idénytől a Ducati gyári istállójánál. Annak következtében lehet erre a kérdésre így hivatkozni, hogy a címvédő helye már korábban biztosítottá vált, hiszen szerződést hosszabbított vele az olasz gyártó. A három legesélyesebb jelölt erre az egyelőre még gazdátlan ülésre Enea Bastianini, Jorge Martín és Marc Márquez.

Martín továbbra is rendületlen, de vajon ez elég lesz a gyári Ducati üléséhez?

A bolognaiaknak külön problémát jelenthet ezzel kapcsolatban, hogy a három pilóta közül legalább egyet szinte biztosan el kell engedniük. Jorge Lorenzo elmondta, hogy szerinte miként járnának a legjobban. „A Ducati mind a négyüket szeretné megtartani – jelentette ki a DAZN adásában a csatorna szakértőjeként dolgozó Lorenzo. – Nekik az lenne az ideális, ha mindannyiukat pirosba tudnák öltöztetni [mindannyian lehetnének a gyári csapat versenyzői], de ez a szabályok miatt lehetetlen, így egyikőjüket ki kell választaniuk [a második gyári ülésre]. Szerintem végül hármat meg tudnak majd tartani négyük közül, míg egyikük pedig mindenképpen távozni fog.”

„Szerintem Martín biztosan távozik, ha nem kap gyári ülést, továbbá Bastianini is távozik, ha lefokozzák egy szatellitcsapathoz – folytatta. – Az egyetlen, akit meg tudnának tartani anélkül, hogy pirosba kelljen öltöztetniük, az Marc Márquez, de neki is gyári motort kell adniuk. A lenne a leglogikusabb módja annak, hogy legalább hármat megtartsanak négyük közül, ha Martínt pirosba öltöztetnék, Márquezt pedig egy pontosan ugyanolyan motorra ültetnék, mint amilyennel Bagnaia és Martín versenyez, csak a Gresininél, mondjuk a Red Bull támogatásával, vagy esetleg a Pramacnál, ha ők maradnak a Ducati kötelékében. Ez az én elméletem.”

Marc Márquez: Nem érdekel a márka vagy a szín, 2025-ben a lehető legújabb motorral akarok versenyezni