back to top
2024. július 27. 01:50
KezdőlapMotoGPMarini úgy látja, hogy Bagnaia és Martín stílusa lesz a „kulcs” a...

Marini úgy látja, hogy Bagnaia és Martín stílusa lesz a „kulcs” a következő évek során a MotoGP-ben

Luca Marini folyamatosan próbálja fejleszteni a vezetési stílusát, és úgy gondolja, hogy ebben Francesco Bagnaia és Jorge Martín mintáját kell követnie. Marini nagy reményeket fűz a Honda mugellói tesztjéhez.  

A tavalyi MotoGP-szezonban két pilóta egyértelműen kiemelkedett a mezőnyből, és ők ketten idén is ott vannak a bajnoki cím legnagyobb esélyesei között: Francesco Bagnaia és Jorge Martín. Luca Marini úgy gondolja, hogy ők ketten nemcsak a motorjuk, hanem a vezetési stílusaik egyik közös eleme miatt magasodnak a többiek fölé.

Martín továbbra is rendületlen, de vajon ez elég lesz a gyári Ducati üléséhez?

„Állandóan próbálkozom, próbálok dolgozni a vezetési stílusomon, illetve a pozíciómon, mivel most már tisztán látszik, hogy Pecco és Martín a testükkel tudnak különbséget kialakítani – nyilatkozta Marini. – Csak ők ketten nyomják olyan módon, hogy a testük lejjebb van, mint a motort, így segítve a fordulását. Szóval szerintem a következő években ez lesz a kulcs a MotoGP-ben. Mindenki megpróbál majd ilyen irányba változni. Tehát én is dolgozom rajta, de persze azért a versenyeken minden körben százszázalékos teljesítményt nyújtok.”

A Francia Nagydíj finoman szólva sem a Honda gyári csapatának villogásáról szólt. Joan Mir a sprinten és a főfutamon is bukott, míg Marini mindkét viadalt utolsóként – ez szombaton a tizennyolcadik, vasárnap a tizenhatodik helyet jelentette – fejezte be. Az olasz pilóta ennek ellenére pozitív dolgokat is ki tudott emelni a hétvégével kapcsolatban, bár főleg a csapattársát illetően.

„A [Le Mans-i főfutam] egy újabb hosszú verseny volt, amelyen továbbra is azokon a területeken dolgoztunk, amelyek gondot okoznak nekünk – mondta Marini a kanyarodásra és a gyorsulásra utalva. – Azt viszont nem értem, hogy amíg én pénteken elindulok egy bizonyos tempóval, és vasárnapig ugyanazt tartom, aközben Joan hatalmas lépést tud megtenni egy versenyhétvégén belül. Szerintem vasárnap is nagyszerű futamot teljesített. Nekem eddig még kissé kimaradt ez a lépés, szóval rá kell jönnünk, hogy ez miért van így. Már nagyon várom a mugellói [privát] tesztet. Biztos vagyok benne, hogy ott találunk majd valamit, amit aztán elvihetünk Barcelonába [a következő fordulóba].”

„Biztosan sok munkánk lesz Mugellóban, az új motorra kell koncentrálnunk – tette hozzá. – Biztos vagyok benne, hogy az új fejlesztésekkel közeledni tudunk majd az élmezőnyhöz, ha nem is sokat, de legalább egy keveset. Nagy reményeket fűzünk ehhez a teszthez.”

Zarco: Meg kell változnia a motor DNS-ének, hogy újra kapjunk levegőt