back to top
2024. július 27. 01:57
KezdőlapMotoGPNagyot esett edzés közben Marc Márquez, nem úszta meg teljesen a bukást

Nagyot esett edzés közben Marc Márquez, nem úszta meg teljesen a bukást

Marc és Álex Márquez offroad-motorozással töltötték a futam nélküli hetet, előbbi pedig egy bukás következtében egy kisebb sérülést is összeszedett. A VR46 akadémistái Valentino Rossi ranchán edzettek.

Ezen a hétvégén pihenhetnek a gyorsaságimotoros-világbajnokság pilótái, hiszen nincs verseny. Persze a mezőny tagjainak ilyenkor is kell edzeniük, máskülönben esélyük sem lenne fitten tartaniuk magukat. Így tett Marc és Álex Márquez is, akik hazájukban töltötték az elmúlt napokat, és többször is motorra ültek.

A hét közepén ellátogattak a madridi otthonuk közelében található Brunete nevű településre, pontosabban az El Bunker elnevezésű pályára, ahol motokrosszozással töltötték az időt. Később aztán szülőföldjükre, a katalóniai Cerverába utaztak, és a közeli Alcarràs versenypálya szolgáltatásait vették igénybe a medencével és az étteremmel.

Persze nemcsak pihenni mentek oda, hanem edzeni is, méghozzá az első Moto2-es szezonját teljesítő Diogo Moreirával együtt. A három versenyző egy flat track-pályán körözött, a brazil pedig pilóta megmutatta képességeit, valamint látványos stílusát, és ő diktálta a tempót a Gresini királykategóriás motorosainak.

Azonban nem minden sült el jól, ugyanis az idősebbik Márquez egy ponton nagyot bukott. A nyolcszoros világbajnok nem is úszta meg sérülés nélkül az esést, ám a bal karján keletkezett horzsolások aligha lesznek hatással a jövő heti szereplésére, amikor a mezőny tagjai Montmelóba, a Katalán Nagydíj helyszínére látogatnak. (A sérülésről készült képet erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.)

Nem csupán a két Márquez és Moreira készültek együtt, hanem a VR46 akadémistái is, akik Tavulliában, Valentino Rossi ranchán edzettek a héten. Egy fontos hiányzó viszont volt, ugyanis Luca Marininek márkatársaihoz hasonlóan Mugellóban volt jelenése, ahol a Yamaha versenyzőivel és az Aprilia tesztpilótájával, Lorenzo Savadorival együtt vettek részt egy privát teszten.