back to top
2024. június 23. 03:23
KezdőlapMagyarokA JuniorGP-ben és az Alpok-Adria Bajnokságban is megmutatták magukat a magyar tehetségek...

A JuniorGP-ben és az Alpok-Adria Bajnokságban is megmutatták magukat a magyar tehetségek a hétvégén

Az előző hétvégén több fiatal magyar pilóta is megmérettette magát a nemzetközi porondon. Farkas Kevin, Kecskés Bence, valamint Lőrincz László a JuniorGP barcelonai, Számadó Máté és Varga Tibor Erik pedig az Alpok-Adria Bajnokság rijekai fordulójának keretében ült motorra.

A JuniorGP és betétkategóriái a montmelói Circuit de Barcelona-Catalunya versenypályán – amelyre nemsokára a MotoGP is ellátogat – vendégeskedtek az előző hétvégén. A fiatal pilóták dolgát több napon is megnehezítette az eső, ami miatt csütörtökön még a programot is rövidíteni kellett.

Farkas Kevin megint a JuniorGP mezőnyének tagjaként mutatta meg a tudását. A 17 éves motoros az időmérőn a 28. helyet szerezte meg, amelyről aztán mindkét futamon sikerült előrelépnie, ugyanis az elsőn 27., a másodikon pedig 22. lett. Farkas kiemelte, hogy „fontos kilométereket és tapasztalatokat” gyűjtött az általa „fantasztikusnak” nevezett pályán. Azonban azt is elárulta, hogy a hétvége során a beállítások tekintetében „rossz irányba” mentek el a csapatával.

A Stock kategóriában induló Kecskés Bencének kifejezetten rosszul végződött a barcelonai hétvége. Kecskés a 19. helyről várta a futam rajtját, de azon technikai hiba hátráltatta: nem működött megfelelően az első fékje. Ennek következtében az ideálisnál jóval nagyobb terhelés érte a karját, amely meg is fájdult. Emiatt pedig végül nem volt más választása, mint kiállni a bokszba.

Lőrinc László a European Talent Cup mezőnyének tagjaként ült motorra Barcelonában. A változó körülmények megtréfálták a fiatal pilótát, aki az edzésen elszenvedett egy highside-ot. Az időmérő első szakaszában pedig nem tudott igazán jó kört összerakni, így a Last Chance (Utolsó Esély) futamon történő részvételre kényszerült. A viadalon szépen lépkedett előre, a 17-ről indulva végül a 10. helyen zárt, de így sem jutott be a főversenyre.

Az Alpok-Adria Bajnokság legutóbbi fordulójára a Rijeka melletti Automotodrom Grobnikon került sor. A versenyeken több honfitársunk is rajthoz állt, közülük most kettőt emelünk ki. Számadó Máté pályafutása során először a Superstock 1000-es kategóriában mutatta meg a tehetségét, és ez kifejezetten jól is sikerült neki. Az időmérőn a 2. rajtpozíciót szerezte meg, amelyet előbb egy 3., majd egy 2. helyre sikerült beváltania.

Varga Tibor Erik pedig az SSP 600-as kategóriában mérettette meg magát. A hétvége neki is hasonlóan jól sikerült, az időmérőn elért 3. helye után mindkét versenyt a 2. pozícióban tudta befejezni.