back to top
2024. június 26. 04:07
KezdőlapMotoGPKönnyek között beszélt öccséről a visszavonuló Espargaró, akit ellenfelei köszöntöttek (videó)

Könnyek között beszélt öccséről a visszavonuló Espargaró, akit ellenfelei köszöntöttek (videó)

Aleix Espargaró nem tudta visszatartani érzelmeit, amikor családjának, illetve öccsének, Polnak mondott köszönetet. Az év végi visszavonulását bejelentő pilótának levetítették karrierje legszebb pillanatait, majd versenytársai és rokonai köszöntötték a színpadon.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Aleix Espargaró a Katalán Nagydíj hétvégéje előtt, egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy idény végén felhagy az állandó jellegű versenyzéssel a MotoGP-ben. A spanyol motoros ezzel egy húszéves karriert fog lezárni, amelynek közel háromnegyedét a MotoGP-ben töltötte.

Hivatalos: Aleix Espargaró visszavonul az idei szezon végén

A sajtótájékoztatón Espargaró gyorsan rátért a lényegre, amelyet persze addigra már mindenki sejtett. Előbb angolul szólt néhány szót, majd anyanyelvére váltott, és hosszabb monológba kezdett. Egy ponton viszont nem tudta visszatartani az érzelmeit. „Szeretnék köszönetet mondani a családomnak és az öcsémnek, aki mindig is a referencia volt számomra” – utalt az állandó versenyzést tavaly befejező Pol Espargaróra, de a mondatot egy ponton meg kellett szakítania, mert a könnyeivel küszködött.

Az idősebbik Espargarónak ezután lejátszottak egy rövid videót, amely pályafutásának legszebb pillanatait tartalmazta. Az összeállítás a spanyol versenyző első királykategóriás dobogójával kezdődött, amelyet a 2014-es Aragóniai Nagydíjon szerzett, miután mindössze 17 ezreddel legyőzte Cal Crutchlow-t a második helyért folytatott küzdelemben. Ezután jött a Suzukival elért legnagyobb sikere, a 2015-ös montmelói pole pozíciója.

Természetesen a videó nagyobbik része az Apriliánál töltött időszakáról szólt, kezdve a 2021-es silverstone-i harmadik helyével, amely egyben az olasz gyártó első MotoGP-dobogóját jelentette. Ezt követte első futamgyőzelme, amelyet 200. királykategóriás versenyén szerzett meg a 2022-es Argentin Nagydíjon, amivel a mai napig rekorder. Természetesen a tavalyi Brit és Katalán Nagydíjon elért sikerek sem maradhattak ki.

Az esemény végén először a jelen lévő közvetlen ellenfelek, illetve alsóbb kategóriás versenyzők köszönthették a színpadon a főszereplőt Pol Espargaróval kiegészülve. Utóbbinak később is volt jelenése, amikor már feleségével és az ő gyerekével, valamint más rokonokkal együtt fényképezkedtek. Előtte viszont csak Aleix Espargaró felesége, valamint két gyereke volt ott, ám váratlanul megjelent mellettük egy „oda nem illő” személy Massimo Rivolának, az Aprilia Racing vezérigazgatójának személyében. Persze az olasz szakembert örömmel „fogadták be”.