back to top
2024. június 30. 11:28
KezdőlapMoto2Aldeguer hatalmas hibája után Ogura legyőzte a pontelőnyét jelentősen növelő Garcíát a...

Aldeguer hatalmas hibája után Ogura legyőzte a pontelőnyét jelentősen növelő Garcíát a Moto2-ben

A tizedik helyről rajtoló Ogura Aj nyerte a Katalán Nagydíjat a Moto2-ben, megelőzve csapattársát, Sergio Garcíát, valamint az első idei pontjait megszerző Jake Dixont. Fermín Aldeguer vezetett, de megbüntették, majd ennek letöltése közben bukott.

Az izgalmasnak induló Moto3-as futam után a Moto2-esek viadalával folytatódott a Katalán Nagydíj vasárnapja. A pole pozícióból a verseny előtt a bajnoki tabella élén álló Sergio García indulhatott, miután viszonylag simán bizonyult a leggyorsabbnak az időmérőn. Az első sort Fermín Aldeguer, valamint a sérülése után visszatérő Celestino Vietti egészítette ki, míg az MT Helmets versenyzőjének első számú üldözője, Joe Roberts csupán a kilencedik pozíciót szerezte meg.

García körrekorddal nyerte a Moto2-es, Ortolá kis különbséggel a Moto3-as időmérőt Montmelóban

Garcíának nem sikerült tökéletesen a rajt, ellentétben a tizedik helyről induló Ogura Ajjal, aki egészen a harmadik helyig jött előre, Albert Arenas mögé, míg Aldeguer visszaesett a negyedik helyre. Mögöttük Izan Guevara és Somkiat Chantra ütköztek Roberts közreműködésével, és estek el, míg később Szaszaki Ajumu bukott.

Aldeguer aztán megkezdte a felzárkózást, és előbb Ogurát, majd a 2. kör elején Arenast előzte meg, a japán versenyző ráadásul Viettivel szemben is pozíciót bukott. A kör végére Aldeguer Garcíát is maga mögé utasította, így átvette a vezetést, miközben Diogo Moreira és a Bo Bendsneyder helyén szereplő Daniel Muñoz is elesett.

A 3. körben García visszavette a vezetést, de csak átmenetileg, a következő kör elején pedig sikertelenül próbálkozott Aldeguerrel szemben. Hátrébb Alonso López jött előre egészen a negyedik helyig, Ogura pedig ismét megelőzte Viettit az ötödik pozícióért. Manuel González személyében pedig újabb versenyző esett ki.

Az 5. körben López már Arenast támadta, de kicsit lecsúszott az ívről, ezért maradt a negyedik helyen. Nem sokkal később viszont sikerült maga mögé utasítania honfitársát, akit aztán Ogura is megelőzött, így a 6. kör úgy kezdődött meg, hogy a Boscoscuro négy állandó versenyzője az első négy helyet foglalta el.

A következő körökben nem változott az élmezőny sorrendje, csupán Arón Canet előzte meg Viettit, majd Arenast, így feljött az ötödik helyre. A 10. körben aztán Ogura Lópezt utasította maga mögé a célegyenesben, így már dobogós helyen motorozott. Arenas időközben nagyon visszaesett, és Senna Agiusszal, majd Jake Dixonnal szemben is pozíciót vesztett.

Agius aztán megelőzte Viettit, aki aztán visszavette a helyét, de a 13. körben elesett. Az ausztrál pilóta szintén pórul járt, ugyanis hosszú körös büntetéssel sújtották. A Speed Up pilótái szintén nem örülhettek, ugyanis Lópezt megelőzte Canet, Aldeguert pedig szintén szankcionálták pályaelhagyások miatt.

 

A 19 esztendős motoros a 15. körben akarta letölteni a büntetését, ám olyan tempóval ment be az ívre, hogy elesett. Ha ez a dráma nem lenne elég, Canet szintén bukott a harmadik pozícióból. Roberts ezzel már a hetedik helyen haladt, ám ő sem úszta meg a hosszú körös büntetés nélkül.

A hajrára Ogura utolérte a figyelmeztetéssel rendelkező Garcíát, és a 18. kör elején meg is előzte csapattársát. Mögöttük szintén izgalmas csata alakult ki, miután López tempója beszakadt. A Speed Up pilótáját látványos csata után Dixon, Arenas, Jeremy Alcoba és Agius is maga mögé utasította.

Ogura a 2022-es idény óta szerzett első győzelmét a hajrában senki és semmi nem veszélyeztette, García második helyével pedig az MT Helmets ismét kettős győzelmet aratott, míg Dixon egy dobogóval szerezte meg első idei pontjait. Roberts végül csupán tizenegyedikként ért célba, de büntetések miatt kilencedikként rangsorolták, így a spanyol versenyző előnye 20 pontra nőtt a tabella élén, míg Ogura feljött a harmadi helyre, 1 egységgel lemaradva az amerikai motoros mögött.

A Moto2 montmelói futamának végeredménye