back to top
2024. július 03. 00:56
KezdőlapMotoGPViñales nem ért egyet az Aprilia vezérével, szerinte még nem biztos a...

Viñales nem ért egyet az Aprilia vezérével, szerinte még nem biztos a közös folytatás

Massimo Rivola, az Aprilia versenyrészlegének vezérigazgatója szerint Maverick Viñales garantáltan az ő pilótájuk lesz jövőre is. A spanyol motoros azonban még szeretne kivárni a végleges döntéssel.

Az Apriliának legalább egy új pilótája mindenképpen lesz jövőre, hiszen Aleix Espargaró az előző héten bejelentette, hogy visszavonul a mostani szezon végén. Az állandó mezőny korelnöke aztán szinte pontosan a rendkívüli sajtótájékoztatója után két nappal nagyszerű motorozással megnyerte a montmelói sprintet. Ezt a sikert Massimo Rivola, a noalei gyártó versenyrészlegének vezérigazgatója arra próbálta felhasználni, hogy maradásra bírja Espargarót.

Itt a fordulat, Aleix Espargaró nem lesz az Aprilia tesztpilótája – máshonnan keresték meg?

„A szombati győzelme után megkérdeztem tőle, »biztos vagy benne, hogy visszavonulsz?« De erre azt mondta, »igen, biztos, hogy visszavonulok«. Egyébként pedig szerintem ezt is jól csinálta, mint egy igazi kapitány. Ugyanis a lehető leghamarabb közölte velünk a döntését, és így körbe tudunk nézni a piacon, és megkereshetjük a lehető legjobb versenyzőt a helyére. Ez volt a helyes viselkedés, amellyel hű maradt a kapitányi szerepéhez” – nyilatkozta a DAZN-nak Rivola, aki arra is kitért, hogyan keresik Espargaró utódját. „Meg kell várnunk a Ducati döntését [a gyári csapatuk üléséről]. Onnan kikerülhetnek majd érdekes olasz versenyzők, mint például Enea Bastianini vagy Marco Bezzecchi.”

Az Aprilia gyári csapatának másik pilótája Maverick Viñales, aki a 2021-es szezon közben csatlakozott az alakulathoz. Azóta pedig egyre inkább megtalálja a „közös hangot” az RS-GP-vel, amit jól mutat, hogy idén Austinban mind a sprintet, mind a főfutamot megnyerte. Nem meglepő tehát, hogy a noaleiek szeretnék megtartani, Rivola szavaiból pedig azt lehet leszűrni, hogy már sikerült is megállapodniuk vele a mostani idény végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról. „Meg van erősítve” – jelentette ki az olasz szakember a közös folytatásról.

Viñales azonban nem ért egyet Rivolával. „Nem, még nincs megerősítve. Nincs szerződésem a jövő évre – árulta el az olasz Motorsportnak. – Nyilvánvalóan a közös folytatás áll a középpontban, mivel együtt nagyszerű munkát végzünk. De, ha egyes vasárnapokat, például a Le Mans-it vagy a jerezit nézem, az alapján még várnunk kell a döntéssel. Vannak más nyitott ajtók is, szóval várni kell még egy kicsit, és el kell dönteni, hogy nekem mi lenne a legjobb a teljesítményem szempontjából.”

Értesülések szerint Viñales vagy Miller igazolhat a Hondához, ha Mir elfogadja a Trackhouse ajánlatát

„Őszintén szólva én nyerni akarok. És úgy hiszem, képes is vagyok arra, hogy a győzelemért harcoljak. Tehát alaposan meg kell vizsgálnom, hogy ehhez a célhoz melyik lehetőség illik a legjobban, melyik az a csomag, amely a lehető legtöbb esélyt adja nekem arra, hogy minél inkább kihasználjam a bennem rejlő potenciált” – tette hozzá a spanyol motoros.