back to top
2024. július 02. 10:11
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: A Pramac nagyon jó csapat, de nekem nem opció

Marc Márquez: A Pramac nagyon jó csapat, de nekem nem opció

Marc Márquez lényegében kijelentette, hogy nem fog a Pramachoz igazolni. A spanyol pilóta ezzel feltehetően a Ducatira akar nyomást helyezni a gyári csapatuk ülését illetően.

Egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy megtudjuk, ki fogja megkapni Enea Bastianini ülését a Ducati gyári csapatánál. A jelek szerint mostanra két főre szűkült az esélyesek listája, hiszen valószínűleg Jorge Martín vagy Marc Márquez öltözhet majd pirosba. Ahogy mi is beszámoltunk róla, csütörtökön többen is megírták, hogy jelentősen felgyorsultak a Martín és a bolognaiak közt folyó tárgyalások, és akár már a most hétvégén következő Olasz Nagydíj alatt aláírhatják a szerződést. Ezekkel az értesülésekkel aztán Márquezt is szembesítették.

Eldőlt? – értesülések szerint Martín és a Ducati közel kerültek a megállapodáshoz

„Jelenleg a Ducatitól nem ilyen híreket kapok, engem nem így tájékoztattak – mondta Márquez a MotoGP hivatalos honlapjának. – Mindenesetre a hétvége során száz százalékot fogok nyújtani a pályán, és megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni magamból. Így pedig több lehetőség nyílhat ki előttem, több különböző ülésre. Azt persze majd meglátjuk, hogy fenn tudjuk-e tartani ugyanazt a teljesítményt, amilyet az elmúlt néhány fordulóban nyújtottunk.”

Az olasz Motorsport arról számolt be, a Ducati–Martín-házasság mugellói véglegesítésének az az egyik feltétele, hogy Márquez elfogadja a Pramac ülését. A nyolcszoros világbajnokot így persze megkérdezték, hogy csatlakozna-e az olasz istállóhoz. „A Pramac egy nagyon jó csapat, ahogy azt Martín is megmutatta. Nagy potenciál van bennük, de ez [a hozzájuk történő igazolás] nekem nem opció” – jelentette ki.

„Természetesen, ahogy három fordulóval ezelőtt is mondtam, én a lehető legújabb motort keresem – tette hozzá a spanyol pilóta. – Ez nekem a legfontosabb szempont, és ha ez a motor egy gyári csapaté, akkor az még sokkal jobb. Amennyiben a bajnoki címért akarsz harcolni, ahogy én, akkor arra [a küzdelemre] minden tekintetben készen kell állnod, és ehhez illő felszerelést kell találnod. Ha egy gyári csapat pilótája vagy, akkor pedig megkapod ezt a felszerelést a legújabb motorral együtt. De nekem az az elsődleges szempont, hogy a legújabb verziójú motorral versenyezhessek.”

Marc Márquez: Nem érdekel a márka vagy a szín, 2025-ben a lehető legújabb motorral akarok versenyezni