back to top
2024. július 27. 05:25
KezdőlapMotorsportGyorshajtáson kapták a Man-szigeti TT versenyzőjét, egy szurkolótól kölcsönkapott motoron

Gyorshajtáson kapták a Man-szigeti TT versenyzőjét, egy szurkolótól kölcsönkapott motoron

Nem alakult jól Sam West számára a Man-szigeti TT szerdai napja. A brit versenyzőnek meghibásodott a saját motorja, ezért egy szurkolótól kellett kölcsönkérnie egy gépet, hogy visszatérjen a paddockba, ám nem várt akadályba ütközött.

Hivatalosan szombaton kezdődik az idei Man-szigeti TT, de az edzések, illetve az időmérők már a hét eleje óta zajlanak. Már amikor zajlanak, ugyanis mind a keddi, mind a csütörtöki nap elmaradt. Szerdán viszont pályára mentek a versenyzők, ám nem mindenki számára alakult ideálisan a nap. Az alábbiakban átadjuk a szót Sam Westnek, aki a Facebook-profilján írta meg, hogy min ment keresztül.

„Nos, folytatódik a balszerencsém a TT-n – kezdte. – A BMW-n elszakadt a lánc a Ballacrye-nál, ami elég ritka. Soha, semmilyen géposztályban nem szakadt még el itt a láncom, de előfordul az ilyesmi. Egy nagyon nagylelkű fickó kölcsönadott nekem egy Gromot, hogy visszamehessek a paddockba, és újra ki tudjak menni [a pályára] a Supertwinen.”

„Miközben a vidéki tájon motoroztam vissza, és kerestem az utat Ramsey felé, megláttam egy zsarut, így odamentem hozzá útbaigazításért. Csakhogy volt nála egy sebességmérő, és úgy tűnik, hogy azon a kis elhagyatott vidéken 30 a sebességkorlát, én pedig 40-nel mentem. Soha nem is gondoltam erre, ez egy üres országút volt Jurby közelében, ahol a legtöbb úton nincs korlátozás.”

„Szóval el kellett magyaráznom az udvarias, de zavarban lévő rendőrnek, hogy miért hajtok gyorsan, hogy kölcsönmotorral vagyok, hogy nem tudom a tulajdonos nevét, nem tudom a motor rendszámát, korát vagy típusát (ez csak egy Grom???), nincs nálam jogosítvány vagy telefon, hogy bármilyen biztosítást igazoljak. Némi magyarázat után megkapta az összes adatomat, és visszamehettem a paddockba.”

„Végül visszatértem a paddockba, és otthagytam a Gromot a ponyvánál, 2 perccel a vége előtt visszasprinteltem a parc ferméhez, csakhogy az edzés 5 perccel korábban véget ért, szóval amúgy is épphogy lemaradtam a Supertwinről. Tehát 2 nap van hátra az időmérőből, még egyetlen motort sem kvalifikáltam, és csak 2 mért kört teljesítettem. Néha kemény a munka. Holnap folytatjuk. Remélhetőleg kisüt a nap, és lesz néhány körünk.”

Nos, mint kiderült, „holnap”, azaz csütörtökön nem folytatták, így a pénteki lesz az utolsó időmérős nap. Ami a szerdai eseményeket illeti, a Superbike-ban és a Superstockban Davey Todd, a Supersportban Michael Dunlop, a Supertwinben Jamie Coward, az oldalkocsisoknál pedig Ryan és Callum Crowe párosa bizonyult a leggyorsabbnak.