back to top
2024. július 27. 05:22
KezdőlapMotoGPSikeres volt Raúl Fernández műtétje, de az még kérdéses, hogy rajthoz tud-e...

Sikeres volt Raúl Fernández műtétje, de az még kérdéses, hogy rajthoz tud-e állni Assenben

Raúl Fernández átesett a műtétjén, amelyre az elmúlt időszakban fellépő kompartment szindróma miatt volt szüksége. A csapata arra számít, hogy a spanyol pilóta motorra tud majd ülni Assenben, de ez még nem biztos.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Raúl Fernández – és Fabio Quartararo is – az Olasz Nagydíj után árulta el, hogy fáj a karja. Kiderül, hogy a spanyol pilóta már hetek óta a motorversenyzők körében jól ismert kompartment szindrómában, vagyis angolul „arm pumpban” szenved.

Quartararo és Raúl Fernández is karfájdalmakkal küszködött Mugellóban, egyiküket megműtik

Vagyis csak szenvedett, ugyanis kedden, Barcelonában megműtötte Dr. Xavier Mir, aki korábban többek között Quartararót és Álex Rinst is kezelte már. Az ilyen beavatkozásoknak az a lényege, hogy sebészi úton, az izomrekesz megnyitásával csökkentik az abban fennálló nyomást.

A 23 éves pilóta szerencséjére a következő versenyhétvége aránylag messze van. Az asseni Holland TT-re (amely nemrég hosszabbította meg a szerződését a MotoGP-t irányító Dornával) nagyjából egy hónap múlva, június 28-30. között kerül majd sor. A felépülésre így elméletileg van elég ideje, ám természetesen egy ilyen esetnél sem lehet azt mondani, hogy biztosan motorra tud majd ülni az érintett.

Fernández a közösségi médiában adott hírt az állapotáról. „Beiktattam egy rövid megállót, hogy véget vessek a kompartment szindrómának, amelyet már a szezon eleje óta vonszolok magammal. Köszönöm Dr. Mirnek a munkáját. Most pedig majd a rehabilitációra koncentrálok, hogy Assenben már százszázalékos tudjak lenni. Találkozunk néhány hét múlva” – tette közzé az Instagram-oldalán.

A csapata, a Trackhouse Racing egy közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. „Amennyiben [Fernández] rehabilitációja a tervek szerint halad, a csapat arra számít, hogy a június 28-án, pénteken kezdődő holland TT-n – Assenben – már alkalmas lesz a versenyzésre. Addig is a Trackhouse minden csapattagja mielőbbi felépülést kíván Raúlnak!” – írták.

Egyébként az Aprilia pilótái közül már csak Fernández nem kapta meg az idei motort, viszont a hírek szerint a nyári szünet után, tehát a Brit Nagydíjtól kezdve már ő is azt fogja használni.

Raúl Fernándezt nem érdekli, hogy csak egy rosszabb motort kap az Apriliától, mint Oliveira