back to top
2024. június 30. 17:33
KezdőlapMotoGPMarc Márquez nem fogadta el: kiderült, mi lett volna a titkos záradék...

Marc Márquez nem fogadta el: kiderült, mi lett volna a titkos záradék Martín gyári szerződésében

Sajtóértesülések szerint Jorge Martín beleegyezett volna, hogy Marc Márquez bajnoki címe esetén mindenképpen a nyolcszoros világbajnok kerüljön a Ducati gyári alakulatához. Márquez azonban nem ment ebbe bele, és végül így jövőre ő lesz Francesco Bagnaia csapattársa.

Hosszas várakozás után szerdán végre kiderült, hogy ki lesz Francesco Bagnaia következő csapattársa: jövőre Marc Márquez ülhet majd fel arra a sokak által vágyott gyári Ducatira. A 31 éves versenyző egy két évre szóló szerződést írt alá a bolognai gyártóval.

Márquez kiválasztása azért is érdekes, mert egészen az utolsó pillanatokig úgy tűnt, hogy Jorge Martínnak van a legtöbb esélye a piros Desmosedici „megszerzésére”. A beszámolók alapján a gyártó az Olasz Nagydíj előtt szóban már meg is egyezett Martínnal, ám végül Márquez megakadályozta, hogy ez a megállapodás hivatalos formát öltsön. Eszerint a terv szerint a cerverai pilóta a Pramacnál kapta volna meg a „lehető legújabb motort”, de ő kijelentette, az olasz istálló neki „nem opció”.

Marc Márquez elmagyarázta, hogy miért nem fogadta el a Pramac ülését

Az AS írta meg, hogy Márquez akár úgy is odakerülhetett volna a gyári csapathoz, ha a Ducati első körben Martínnak szavaz bizalmat. A spanyol lap szerint ugyanis a bajnoki éllovas beleegyezett abba, hogy a szerződésébe belekerüljön egy záradék. Ez arról szólt volna, hogy ha idén Márquez lesz a bajnok, akkor mindenképpen ő öltözet jövőre pirosba. A történet többi részét pedig már ismerjük: Márquez Martínnal szemben nem fogadta el ezeket a feltételeket, és végül így ő lett az egyértelmű befutó, a vetélytársa pedig az Apriliánál kötött ki.