back to top
2024. június 23. 04:09
KezdőlapSuperbikeBulega drámája után Razgatlıoğlu zárt az élen a körrekordokat hozó misanói Superpole-on

Bulega drámája után Razgatlıoğlu zárt az élen a körrekordokat hozó misanói Superpole-on

Toprak Razgatlıoğlu bizonyult a leggyorsabbnak a Superbike-világbajnokság misanói fordulójának Superpole-ján. A török versenyző új körrekordot állított fel. A második rajthelyet Nicolò Bulega szerezte meg. Sokáig úgy tűnt, hogy az újonc fog az élen zárni, de a leintés után elvették a legjobb körét.

Magyar idő szerint szombat délelőtt került sor a Superbike-világbajnokság misanói versenyhétvégéjének Superpole-jára. A második és harmadik szabadedzést is Nicolò Bulega zárta az élen, az elsőn, ahogy a nemrég ezen a helyszínen megrendezett teszten is Toprak Razgatlıoğlu volt a leggyorsabb. Az abszolút körrekordot tavaly állította fel Álvaro Bautista egy 1:33.017 másodperces körrel. A bokszutca kinyitása előtt a levegő hőmérséklete 26, a Marco Simoncelliről elnevezett pályáé pedig 34 fokos volt.

Razgatlıoğlu vagy Bautista fogja uralni a női vb debütálásáról szóló fordulót? – hétvégi menetrend

Az esélyesek közül először Razgatlıoğlu fejezett be gyorskört, a török pilóta 1:32.786 másodperces időt motorozva azonnal új körrekordot állított fel. A 2021-es Superbike-bajnoknak ebben Michael van der Mark, a csapattársa volt a segítségére. Nemsokára ezt még tovább javította 1:32.709-re, és ekkor már egyedül haladt végig a pályán.

Azonban Bulega az időmérő feléhez érve 1:32.556-tal átvette a vezetést. Mögötte ekkor Razgatlıoğlu, Remy Gardner, Bautista, Andrea Iannone volt a sorrend. A pénteki napon a tapadással küszködő Jonathan Rea csak a tizenkilencedik helyet foglalta el.

A hajrára fordulva előbb Iannone, majd van der Mark is bukott, kettejük közül csak az olasz versenyző tudta folytatni a körözést. Razgatlıoğlu 1:32.320-val megint élre állt, de nem sokáig tudta megőrizni a vezetést, hiszen Bulega összerakott egy 1:32.221-es kört. Eközben Alex Lowes bejött a negyedik, Andea Locatelli pedig a hatodik helyre.

Sokáig úgy tűnt, hogy Bulegát már nem lehet letaszítani a táblázat tetejéről, de végül a leintés után a sárga zászlós szabályok megsértése miatt elvették a legjobb körét, így visszaesett a második helyre. Az első futam és a Superpole verseny pole pozícióját így Razgatlıoğlu szerezte meg új körrekordot felállítva. A Ducati újonca mögött a Gardner, Alex Lowes, Bautista, Locatelli, Iannone, Sam Lowes sorrend királyosodott ki. Rea végül tizenötödikként zárt.