back to top
2024. június 23. 04:21
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu a hétvége mindhárom futamát megnyerné, Bulega „túl későn” tudott gyors lenni...

Razgatlıoğlu a hétvége mindhárom futamát megnyerné, Bulega „túl későn” tudott gyors lenni Misanóban

A Superbike-világbajnokság első misanói versenyének dobogósai, Toprak Razgatlıoğlu, Nicolò Bulega és Álvaro Bautista értékeltek a leintés után.

Toprak Razgatlıoğlu aránylag simán nyerte meg a Superbike-világbajnokság misanói fordulójának első futamát. A Superpole eredményének megfelelően a török versenyző indult a pole pozícióból, de Remy Gardner lerajtolta. Azonban Razgatlıoğlu a 3. körben visszavette tőle a vezetést, és ezután már senki sem tudta megállítani.

Razgatlıoğlu a jó rajtja után könnyedén nyerte meg az első misanói futamot

„Ez egy különleges verseny volt, mivel a meleg időjárás miatt nagyon nehéz volt mindenkinek, kevés volt a tapadás, különösen az első gumit illetően – értékelt Razgatlıoğlu. – Kemény elsőt választottam, az elején jó volt, de aztán kissé küszködtem vele. De mindegy is, köszönöm a csapatomnak a munkát, még nincs vége a hétvégének, két verseny még előttünk van, eddig csak egyet teljesítettünk. Próbálok a lehető legjobban teljesíteni, mert az az álmom, az a célom, hogy az egyik hétvégén mindhárom futamot megnyerjem. Ebből most egy megvan, aminek nagyon örülök. Köszönöm a szurkolóknak a támogatást. Innentől a másik két viadalra koncentrálok.”

Nicolò Bulega a második helyről vágott neki a futamnak, amelyet másodikként is fejezett be. A rajt után visszaesett a negyedik helyre, de aztán kettőt előzve visszaszerezte a rajtpozícióját, de Razgatlıoğlura nem tudott veszélyes lenni. „Nem volt rossz a futam – kezdte Bulega. – Őszintén szólva néha veszítek pár helyet a rajtnál, mint ma, de aztán körökön keresztül próbáltam előzni, hogy tiszta levegőre kerüljek. A végén aztán már elég gyors tudtam lenni, de akkor más túl késő volt, mivel Toprak addigra már nagyon messze került. Ő pedig soha nem adja fel – ezt jól tudom. De azért az első olaszországi Superbike-futamon második lettem, ami pedig nem rossz.”

Álvaro Bautista a negyedik helyről rajtolva lett harmadik. A címvédő a futam elején egy időre elment a csapattársa, Bulega mellett, de végül az újonc vissza tudta előzni. „Kifejezetten jó akkor dobogóra állni, amikor a motoron nem érzi magát annyira jól az ember – mondta Bautista. – Ma sokat küszködtem a motor megállításával, és sok időt veszítettem a féktávokon, különösen, amikor erőltetnem kellett a befordulást, csak próbáltam túlélni ezekkel a lágyakkal. De az a fontos, hogy így is sikerült szereznünk egy dobogót, és sikerült építenünk az önbizalmunkat.”