back to top
2024. június 23. 04:09
KezdőlapSuperbikeRea: Kezdek megbízni a motorban, és egyre bátrabban bánok vele

Rea: Kezdek megbízni a motorban, és egyre bátrabban bánok vele

Jonathan Rea nyilatkozott a Superbike-világbajnokság misanói fordulójáról. Az északír pilóta a pénteki napot külön is értékelte.

A Superbike-világbajnokság történelmének legeredményesebb versenyzője, Jonathan Rea tavaly elhagyta a Kawasakit, és az idei szezonban már a Yamahát erősíti. Ez az átigazolás azonban mostanáig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Rea az eddig fordulókban nem igazán tudta megmutatni, hogy mire képes, és ennek következtében jelenleg a tabellán csak a tizenhatodik helyet foglalja el.

Viszont amikor nemrég Misanóban tesztelt a mezőny, felcsillanhatott a remény Rea szurkolói előtt, ugyanis kedvencük harmadikként zárta a gyakorlást. Ráadásul a mostani hétvégén pont az Adriai-tenger partján fekvő pályán vendégeskedik a sorozat, így a rajongók bizakodva várhatták a versenyhétvégét, ahogyan maga a hatszoros bajnok is tette.

Razgatlıoğlu vagy Bautista fogja uralni a női vb debütálásáról szóló fordulót? – hétvégi menetrend

„Néhány héttel azután a jó teszt után jöttem ide vissza – kezdte Rea. – Misano egy kedvelt vadászterületem, hiszen 2009-ben itt szereztem meg életem első Superbike-futamgyőzelmét, ami persze egy különleges emlék. A pénteki nap most különösen fontos lesz, hogy rájöjjünk, milyen gumikat fogunk választani a hétvégén. A Pirelli itt néhány új opcióval szolgál, amelyeket még át kell néznünk, mind az elsőket, mind a hátsókat. Szóval megpróbáljuk összegezni az adatokat, és azok segítségével szeretnénk egy versenyképes csomagot összerakni szombatra és vasárnapra.”

„Sikerült némileg előrelépnem afelé, hogy jobban érezzem magam a motoron – tette hozzá. – De azért még mindig van tennivalónk, de ez csak motivál. Elkezdtem, mondjuk úgy, dühösen motorozni, illetve kezdek megbízni a motorban, és egyre bátrabban bánok vele. Lassan, de biztosan haladunk előre – innentől már csak egy kis lendületre és konzisztenciára van szükségünk. Misano és Donington, a következő két helyszín jó lehet arra, hogy megpróbáljuk ezt felépíteni. Elvárásokon felüli lenne egy dobogós hely, de azért azt célozzuk meg. Csak arra koncentrálunk, hogy egy igazán stabil hétvégét teljesítsünk.”

Az északír pilóta a tizenharmadik helyen fejezte be a pénteki második szabadedzést Misanóban. Az élen záró Nicolò Bulega valamivel több, mint egy másodperccel, de a gyakorlásról másodikként távozó Álvaro Bautista csak nagyjából hat tizeddel volt gyorsabb nála. „Nehéz napunk volt [pénteken], részben azért, mert a Pirellitől [szokásostól] eltérő specifikációjú gumikat kaptunk [ahogy az egész mezőny – a szerk.], szóval ezt figyelembe kellett vennünk a tervezés során – értékelt Rea a Yamaha hivatalos honlapjának. – Jól éreztem magam a motoron, csak a körülmények voltak mások, mint az itteni teszten. Emiatt küszködtünk a tapadással, és így motor is kicsit másképp viselkedett.”

Razgatlıoğlu elképesztő idővel vitte a Superbike-vb misanói tesztjét, Rea biztatóan szerepelt

„De a csapattal próbálunk lépésről-lépésre rájönni, hogy min tudunk még javítani. Úgy éreztem, hogy a határ közelében motorozom, de ez nyilvánvalóan nem így volt, még mindig van némi tartalékunk, ahogy azt a többiek [a márkatársaim] megmutatták. Vegyes az összkép, mivel az 1-es és a 2-es szektorban egészen rendben vagyunk, de a kör második részében még javulnunk kell – szombaton leginkább erre kell koncentrálnunk.”